Дачић: Пред камерама „бацамо бомбе“, у ходнику „здраво, брате“

0
Ивица Дачић

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић: Пред камерама „бацамо бомбе“, у ходнику „здраво, брате“.

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да је злоупотреба теме Сребренице и односа према БиХ деструктивна и да непотребно подгрева сукобе.
Одговарајући посланицима СДА Санџака, који су иначе тражили да се усвоји Декларација о геноциду у Сребреници у Скупштини Србије, Дачић је подсетио да је парламент 2010. године усвојио Декларацију у којој се не помиње реч “геноцид”, а да СДА Санџака због тога није напустила владу у којој је тада учествовала.
Прочитајте још:  ЗАТО ШТО ЈЕ ПАМЕТАН: Вучић задужио Србију по 168 пута већој камати!
Он је рекао да је таква декларација донета у договору са Турском и да би то требало да објасне Борис Тадић и Вук Јеремић.
“Ви (СДА) тада нисте хтели за то да гласате, али бих вас подсетио да због тога нисте изашли из владе. Било вам је важније да останете у Влади или да ли ће се нешто назвати геноцидом у Сребреници”, рекао је Дачић.
Прочитајте још:  И то се догађа: Скинута шиптарска застава са Тетовске тврђаве
Он је навео да нико у Србији не оспорава ратне злочине, али да држава тражи да постоји равноправност у кажњавању злочинаца.
“Нисам видео да је било која друга републике бивше Југославије то урадила што је Србија. Са тог аспекта чини ми се да неки представници бошњачког народа и у Србији и у БИХ користе сваку ситуацију да би причали о неправилностима српског народа према муслиманима”, навео је Дачић.
Прочитајте још:  Дечак из Пирота упуцан у лову, идентификован ловац
Упитао је када је у Србији било више муслимана у влади, те подсетио да су у влади, док је он био премијер, били и Расим Љајић и Сулејман Угљанин.
“Недавно је Угљанин рекао да мора да се порази фашистичка творевина српске државе. Извињавам се ако није тачно, волео бих да није. Овакав начин расправе непотребно подгрева било какве сукобе. Посто вас ја познајем 33 године, ја добро знам – овде пред камерама ћемо да бацамо бомбе и вадимо ножеве, а чим изађете у ходник, ‘здраво, брате, је л’ сам добро причао? Је л’ си ме добро нападао’. Из тога излази посвађан народ”, упозорио је Дачић.
Дачић је подсетио да нико из БиХ није ишао на обележавање страдања Срба као што је Александар Вучић ишао у Сребреницу.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=zEqruhAKzRc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *