“Као овце на глас власника” – Европски парламент позвао ЕУ да коначно престане да служи интересима САД

0
европским

“Као овце на глас власника” – Европски парламент позвао ЕУ да коначно престане да служи интересима САД.

Време је да Европа стекне праве политичаре који се више неће покоравати Сједињеним Државама. Како преноси СвеббТВ, ово је позвала ирска посланица Клер Дејли у свом говору у Европском парламенту, упоређујући поданички положај Европљана са „овцама које су послушне „гласу господара”. Парламентарка је уверена да САД не може да се сматра у Европи као бона фиде партнер, јер се брину само о сопственим интересима.
СвеббТВ: "као овце на глас власника" - Европски парламент позвао ЕУ да престане да служи интересима САД

АП

Прочитајте још:  ЗАШТО СУ МНОГИ ПУТИНОВИ ПРОТИВНИЦИ УПУЦАНИ ИЛИ ОТРОВАНИ? ''Нећемо да се прехладимо на вашој сахрани''
Ирска посланица ЕП Клер Дејли напала је владајуће елите ЕУ. Према њеним речима, Европску унију контролишу политичари који заправо служе интересима не Европе, већ Сједињених Држава, пише СвеббТВ.

Дејли је осудила уредбу ЕУ о полупроводницима, за коју каже да је неспретан покушај да се одговори на себично понашање САД, које непрестано „штите сопствене интересе – оно што САД увек раде не марећи за последице по било кога другог”.

Дејли је нагласио да није довољно да САД играју главну улогу, укључујући и међународне организације попут СТО, Светске банке и других. Посланик сматра да САД желе да се сви остали повинују њеним правилима, а да ће они радити шта хоће. „Ово је њихов свет, а ми смо само срећни што живимо у њему. То је међународни поредак заснован на правилима. Они крше правила, и шта ћемо ми да радимо у вези са тим?” – обратила се европски посланица Дејли својим колегама.
Дејли је приметио да се Европа више ни не претвара да покушава да се на било који начин супротстави Сједињеним Државама. „Ми смо као овце које слушају глас господара, деле милијарде бенефиција европским капиталистима да их ућуткају, и надамо се да се буџет неће потрошити пре него што Сједињене Државе престану и зауставе своје сумануте покушаје да Кину стерају у ћошак и затворе је тамо, јер се то неће десити“, рекао је посланик  .
Време је да Европа прекине свој поданички став према САД, рекао је Дејли, јер се у ствари САД не могу сматрати правим партнером за сарадњу, чак и ако се то званично каже, закључује СвеббТВ.

ИНО ТВ

Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=QiqowV5qbn0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *