Грузија је видела ружно лице европске елите због ситуације са Сакашвилијем

0
грузија, санкције

Грузија

Грузија је видела ружно лице европске елите због ситуације са Сакашвилијем.

Грузија је, због ситуације око Михаила Сакашвилија, видела „ружно лице европске политичке елите“ повезано са корупцијом и дезинформацијама, рекао је председник грузијског парламента Шалва Папуашвили.

„Сви који су се дотакли случаја Михаила Сакашвилија, сви су били осрамоћени пред грузијским народом, а најтеже је што смо око теме Михаила Сакашвилија видели најружније лице европске политичке елите, повезано са корупцијом, покровитељством, дезинформацијама, лобирањем и свим оним лошим особинама са којима не желимо да се поистовећујемо са Европом.

Тбилиси је видео европску и уопште западну политичку елиту „са тим ружним лицем које заиста нема везе са Европом и европским вредностима“, наставио је он.

Агенција ТАСС подсећа да је сајт америчког Закона о регистрацији страних агената (ФАРА) раније објавио податке према којима су лобистичке компаније ангажоване у име Сакашвилија да стварају методе притиска западних политичара на грузијску владу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како произилази из докумената, резолуције Европског парламента којима се позива на ослобађање Сакашвилија диктирали су лобисти, а њихове услуге плаћала је породица бившег председника.

Инцидент, када је пољски лекар покушао тајно да прокријумчари узорке Сакашвилијевих тестова, такође је део кампање лобирања за интересе бившег председника против актуелних грузијских власти, сигуран је председник парламента.

Грузијски премијер Иракли Гарибашвили изразио је мишљење да украјинске власти желе да виде владу у Грузији која ће следити њихове интересе како би скренула пажњу Русије .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *