Да ли је на помолу преокрет, Срби улазе у нову црногорску владу

0
србије

Да ли је на помолу преокрет, Срби улазе у нову црногорску владу.

На данашњем разговору „Покрета Европа сад” и коалиције „За будућност Црне Горе” било је речи о могућности да ова коалиција буде део будуће црногорске владе чији би председник био Милојко Спајић.

Подгорички „Дан” наводи да коалиција „За будућност Црне Горе улази у Владу, а Бошњачка странка отпада. До преокрета је наводно дошло јер Бошњачка странка инсистира да „добије“ министарства спољних послова и образовања, пише „Дан”.

Један од лидера коалиције ЗБЦГ Андрија Мандић казао је да на данашњем састанку са лидером ПЕС-а Милојком Спајићем није дошло до договора.

„Нисмо се данас договорили, а желимо да вас обрадујемо”, рекао је Мандић и поновио да ЗБЦГ-у прихватљива платформа ПЕС-а од десет тачака и да су започели разговоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Они имају да заврше разговоре са колегама из других странака са којима планирају да формирају владу. Верујемо да ће то све бити добро. Желимо да се што пре дође до договора, да Црна Гора добије владу и да идемо напред”, рекао је Мандић новинарима у Подгорици.

Састанку са Спајићем присуствовао је и носилац листе коалиције ЗБЦГ Милан Кнежевић.

„Очекујемо наставак око формирање владе. Нисмо разговарали ни о каквим ресорима, причали смо само о принципима на којима би почивала будућа влада”, рекао је Кнежевић.

Прочитајте још:  Приведен Драган Бјелогрлић
Извори на које се позива „Дан” тврде да дошло до преокрета у формирању нове црногорске владе због тога што Бошњачка станка инсистирала да „добије” министарства спољних послова и образовања. С друге стране Спајић је чврст у намери да спољни послови припадну  ПЕС-у, а други коалициони партнери се противе да БС добије ресор образовања.

Незванично се наводи да Новска листа, Уједињена и Цивис неће подржати владу ако се то догоди.

Спајић је о свему јуче обавестио западне партнере који су схватили проблеме са којима се суочава и исказали разумевање да коалиција Заједно за будућност Црне Горе уђе у владу, под условом да прихватају 10 принципа ПЕС-а, наводи подгорички дневни.

Прочитајте још:  Крећу протести у Српској – на линији разграничења са Федерацијом
Спајић је консултовао и врх своје партије, и већина је била против тога да Бошњачка странка уђе у владу под условима које је наметнула.

У политичкој чаршији се спекулише незванично да је овакав начин преговарања Бошњачке странке под директним утицајем Мила Ђукановића и Демократске партије социјалиста.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *