МУП: Упозоравамо на опасност од јаких ветрова, јаких и обилних падавина, удара грома и могућег града. Апелујемо на грађане да се придржавају мера

0

МУП: Упозоравамо на опасност од јаких ветрова, јаких и обилних падавина, удара грома и могућег града. Апелујемо на грађане да се придржавају мера.

Прочитајте још:  ЗБОГ НЕОДГОВОРНОСТИ РАДА РЕПУБЛИЧKОГ ГЕОДЕТСKОГ ЗАВОДА ЉУДИ И ДАЉЕ СТРАДАЈУ НА ОБРЕНОВАЧKОМ ПУТУ
На основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије да се на подручју Србије у петак очекују јаке временске непогоде, Министарство унутрашњих послова Србије упозорава на опасност од јаких ветрова, јаких и обилних падавина, удара грома и могућег града и апелује на грађане да се придржавају мера како на отвореном, тако и у затвореном простору.

Уколико су грађани у затвореном простору, потребно је обезбедити све објекте који могу да одлете услед јаког ветра или обилне кише и изазову материјалну штету или повреде грађане. Такође, потребно је обезбедити и прозоре и спољна врата и затворити сва унутрашња врата, као и избегавати контакт са кухињским и купатилским славинама, радијаторима и другим металним предметима, будући да су добри проводници, мнаводи се у апелу МУП-а.

Уколико се грађани током невремена нађу на отвореном, потребно је склонити се од било каквих високих структура (јарбола, стубова, торњева) и имају у виду да је сигурно растојање од тих структура једнако њиховој висини. Такође, важно је избегавати високе конструкције, високо дрвеће, ограде, телефонске каблове и електричне водове.

Прочитајте још:  МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!
Потребно је, како наводи МУП, пронаћи заклон у згради или у аутомобилу, а ако то није могуће, сести на земљу и избегавати стајање у близини зграда или аутомобила у које се не може ући као у заклон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уколико се грађани нађу у шуми, заштититу треба да потраже испод грана ниског дрвећа, а никако испод високог дрвећа на отвореном простору. Потребно је ући у шуму и избегавати границу између шуме и отвореног простора, отворена поља, врхове брда и планина, обале, јаркове или друга влажна места. Не треба прелазити преко воде, ни пливати, наводи се у апелу.

Прочитајте још:  Док читав Запад тражи ослобађање шиптарских терориста, у Лепосавићу сепаратисти отели још једног Србина
Не препоручује се држање кишобрана нити других металних проводних предмета у рукама (штапова за голф, штапова за пецање и слично) и избегавати близину металних објеката, бицикала, опреме за камповање и слично.

Не треба стајати усправно, већ чучати или се макар сагнути, не додирујући земљу рукама, а ако сте у групи држати растојање од пет метара између себе.

Уколико се нађу у аутомобилу за време јаке олује, зауставити аутомобил поред пута даље од електроводова и дрвећа које може пасти на аутомобил, остати у аутомобилу и упалити позициона светла док не прође олуја, затворити прозоре и не додиривати металне предмете у аутомобилу и избегавати поплављене путеве.

Прочитајте још:  Протести и у Британији због Наваљног!
Подсећа се да је Републички хидрометеоролошки завод издао упозорења на временске непогоде на подручју Србије за 21. и 22. јул.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *