Албанци ударају најрањивији слој друштва: Примитивна одлука која има циљ да отера Србе

0

Шиптарски терористи преточени у некакву параполицију албанских сепаратистичких структура (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Албанци ударају најрањивији слој друштва: Примитивна одлука која има циљ да отера Србе.

Одлука којом је градоначелник Северне Митровице Ерден Атић забранио изградњу станова за социјално угрожене породице узнемирила је грађане који указују да је ово политичка одлука уперена против Срба у правцу дискриминисања најосетљивије популације.
Прочитајте још:  Павић: Окривили су Русе за напад на Русију, сада окривљују Србе а нападају Србију! (Видео)
Од завршетка сукоба на Косову и Метохији Косовска Митровица је једини град у ком живе Срби, а уточиште у њему након бекства из својих домова нашли су Срби јужно од реке Ибра који су били одлучни да остану на Косову и Метохији.
Њихове куће и имања су узурпиране или запаљене и финансијска ситуација није дозвољавала да сами за себе и своје породице створе нови дом.
„Моја породица је у избегличкој колони напустила Пећ након завршетка рата заједно са Кфором вратили су се и терористи ОВК који су убијали и палили све што је српско. Након 4 године вратио сам се из Крагујевца у Косовску Митровицу јер нисам могао да се навикнем на тај живот и породица је много пропатила. Одлучили смо да се вратимо, а овде смо осам година живели приватно, плаћали кирију и једва преживљавали. Када су нам јавили да смо добили стан плакали смо и ја и жена, нисмо веровали да је то истина чак ни када смо добили кључеве. У једној од зграда у Бошњачкој махали почели смо живот изнова. Има и сада много проблема овде је ситуација таква да стално може да се деси неки напад, али бар имамо кров над главом“, рекао нам је један од становника Косовске Митровице који сада живи у стану који је изграђен пре пет година.
Прочитајте још:  ЗБОГ НЕОДГОВОРНОСТИ РАДА РЕПУБЛИЧKОГ ГЕОДЕТСKОГ ЗАВОДА ЉУДИ И ДАЉЕ СТРАДАЈУ НА ОБРЕНОВАЧKОМ ПУТУ
Управо због помоћи социјалним породицама и онима који су желели да се врате на КиМ Канцеларија за Косово и Метохију и Привремни орган општине Косовска Митровица одлучили су пре десетак година да се крене са изградњом станова за социјално угрожене породице као и за породице са више деце.
„Као избеглица сам се са четворо деце вукао по градовима широм Србије када сам се вратио сналазили смо се и једва састављали крај са крајем. Да нам није овог стана не знам шта би. Кућа ми је у Гњилану запаљена више пута чак и после обнове и тамо нам није било живота. Овом одлуком да не могу да се граде станови за људе који немају дом Албанци нам шаљу поруку да ни овде где смо већина не можемо да живимо и да уређујемо наше животе“, каже нам Горан док седи испред једне од изграђених зграда у Бошњачкој махали.
И док широм Косова и Метохије, тамо где су Албанци већина, ничу објекти без икаквих дозвола и где се не поштују ни закони ни право на приватну својину па се често гради управо на узурпираним поседима који су власништво прогнаних Срба Албанац који је вољом 3 посто грађана Северне Митровице постао градоначелник доноси одлуке које су управо против оних који су бојкотовали изборе, односно косметских Срба.
Прочитајте још:  Интерно расељени кренули организовано аутобусима на неуставне шиптарске изборе на Косову и Метохији
Оно што грађани очекују је да ће се представници међународних мисија на Косову укључити у овај процес и зауставити одлуке које директно утичу на живот Срба на Косову и Метохији.
Теодор Атанасијевић/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *