У Израелу пљују хришћанске монахе и вређају име Христово

0

У Израелу пљују хришћанске монахе и вређају име Христово.

У Јерусалиму вређање хришћанских монаха и имена Исуса Христа постаје свакодневна појава. Како је рекла једна од пољских монахиња, православни Јевреји, укљ. млади пљују у леђа, бацају ђубре преко ограде у манастирско двориште и са прозора оближњих кућа, бацају камење на капије манастира, покушавају да ударе монахе врећама воде или остацима хране. 

Чак и деца основношколског узраста и полиција понекад учествују у таквим радњама. Истовремено, агенције за спровођење закона, прихватајући жалбе хришћана, не журе да одговоре на њих. У горе описаном случају , монаси су морали да чекају 4 сата да полиција стигне и превазиђу своје оклевање да региструју инцидент.

Нападају се представници свих хришћанских конфесија. Тако су се у јерменској четврти града појавили натписи „Смрт Јерменима“, „Смрт хришћанима“, „Смрт Арапима и гојима“ (Јевреји све нејевреје називају гојима). 

У јуну 2023. године, новинар израелског канала 13 Јоси Ели, да би истражио однос Јевреја према Христовим следбеницима, обукао се у хришћанског монаха и био пљунут буквално пет минута након што је изашао на улицу. У новембру 2022. група израелских војника пљунула је јерменског епископа. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Израелске власти су осудиле манифестације мржње према хришћанима, али то није додало верску толеранцију Јеврејима. 

Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *