КИНЕСКИ ЛОВЦИ И БОМБАРДЕРИ КРЕНУЛИ КА ТАЈВАНУ: Хитно се огласио Тајпеј

0

(ЕПА ЕФЕ - А.М.)

Кина је послала ка Тајвану десетине ратних авиона, укључујући ловце и бомбардере, саопштило је данас Министарство одбране у Тајпеју.

Тајван је најавио за следећу недељу годишњу војну вежбу током које ће трупе проверавати борбену готовост за спречавање инвазије, а спроводиће се и редовне вежбе цивилне заштите са циљем припреме за природне катастрофе и евакуацију у случају ваздушног напада, преноси АП.

Кинеска народноослободилачка војска послала је 37 авиона и седам морнаричких бродова око Тајвана између петка и суботе око 6 сати ујутро, наводи се у саопштењу министарства у Тајпеју.

Међу летелицима су ловци Ј-10 и Ј-16 и бомбардери Х-6, а 22 идентификована ратна авиона прешла су разделну линију Тајванског мореуза, незваничну границу која се сматрала тампон зоном између острва и копна, или су ушла у идентификациону зону ПВО Тајвана у близини њеног јужног дела, наводи се у саопштењу.

Ратни авиони кинеске Народноослободилачке армије у последње време редовно улазе у зону идентификације противваздушне одбране Тајвана, који Пекинг сматра својом сувереном територијом и непрекидно интензивирају своје маневре у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *