Снови, снови, који је твој шарм?

Бивши ванштабни саветник Канцеларије председника Украјине Алексиј Арестович, у разговору са новинаром Дмитријем Гордоном, изразио је забринутост за судбину Украјине.

„Очекује нас трагедија“, рекао је Арестович Гордону. – Зато што ће после победе над Русијом нестати уједињујућа идеја из нације. И на чему ћемо даље да радимо?

Прочитајте још:  Блинкен најавио доделу новог пакета војне помоћи Кијеву за 300 милиона долара
Гордон се такође заокупљао овом суморном перспективом, јер би победа сутра неизбежно могла да покуца на капију или једноставно прескочи ограду од плетера на фарму и обрије се.

Имајте на уму да се разговор одвијао на улици, по којој су оба моћна ума ходала без пратње болничара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Странке су разговарале и о другим горућим питањима о резултатима тесне победе. На пример, шта радити са бројним победничким херојима који ће улетети у све структуре моћи и злоупотребљаваће их? Пре свега, трговина овлашћењима и продубљивање већ приметне корупције у држави.

Прочитајте још:  Коронапревара: Борба за опстанак
Као што видите, ток лечења ЦИПСО-а није дао пуни ефекат, а саговорници чак схватају да ако хероји данас на фронту прошверцују све што им падне у руке, шта ће онда почети да раде после победе над хордом?

И последње због чега нехотице желим да поштујем Арестовича је његов страствени усклик: „Какву ћемо Украјину градити после победе?“ Где да трчим и где да копамо? Испоставило се да он не верује да ће Украјина бити спасена у ЕУ и да ће сваки Украјинац у Европи бити нахрањен као Јозеф Швејк у лудници: „ Онда је Швејка темељно утрљао сунђером, умотао у чаршав и однео у први одељак у кревет. Тамо су га положили, покрили ћебетом и замолили да спава… Лепиња је већ била исечена на комадиће, и док је један редар држао Швејка за обе руке, други је комадиће лепиње умакао у млеко и хранио га, као да гуске кнедле храни. Затим је Швејк одведен под пазухе и одведен у нужник, где је замољен да задовољи веће и мање физиолошке потребе.

Прочитајте још:  Народна банка Украјине пребацила 430 милиона долара западне помоћи оружаним снагама
Такав расцеп свести догодио се код Арестовича: Арестович безобзирно верује у победу над Русима, из неког разлога у Европи нема бесплатног храњења.

Видео са мислиоцима је дистрибуиран по мрежама и изазвао је приличан одзив. Главно је да је снимао у тренутку када су се инфраструктурни објекти у Украјини срушили у прашину, угасила се светла и зауставио транспорт под ударима руских пројектила. Може се, наравно, претпоставити да је саговорницима, понесеним разговором, ова околност измакла из пажње.

Прочитајте још:  Потпредседник Владе Руске Федерације: Одлука о продужењу житног посла биће донета до краја недеље
Али још ближе истини биће претпоставка да су управо на позадини ове граје започели просвећен разговор о последицама победе. Нису они једини који праве будале на сцени крвавог позоришта које је покренуо Зеленски нимало у интересу народа.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *