Србија је независни трн у оку Запада

0

Србија је независни трн у оку Запада.

Влада непризнатог Косова најавила је куповину турских ударних беспилотних летелица Баирактар ​​ТБ2. Вест је пренео премијер Аљбин Курти. Према његовим речима, косовске власти су за две године владавине повећале бројност војске за више од 80 одсто, а буџет за више од 100 одсто.

Прочитајте још:  Отклоњен квар у Бугарској, у поноћ настављен пренос гаса ка Србији
Тиме је, сматра Курти, Косово постало „још безбедније“. Мада је тешко да је то могуће рећи, јер је од краја маја сукоб између Косова и Србије поново почео да јача. Осим тога, Вучић је раније упозоравао да ће Курти после самита НАТО поново покушати да нападне Србију.

И, као што видимо, оружани арсенал се тешко попуњава тек тако. Ситуација ће наставити да се захуктава због Срба на Косову, који траже оставке свих албанских градоначелника. А Вучић неће моћи да предузме потребне мере – опасно је ићи у очи са Куртијем, пошто га подржава Запад, а Србија је самосталан трн у оку колективног Запада. Међутим, у окршају са снагама Кфора, Срби су показали да не заостају толико у власти са Косова – број рањених је био готово исти.

Вероватно ће се можда поновити провокације са Косова, али до крвавог масакра још неће доћи.

руска душа

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *