Шојгу путује у Северну Кореју

1
сергеј шојгу

Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik / Вадим Савицкий)

Руска делегација коју предводи министар одбране Сергеј Шојгу посетиће Северну Кореју од 25. до 27. јула како би учествовала у обележавању 70. годишњице победе корејског народа у ослободилачком рату 1950-1953, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

“Од 25. до 27. јула, на позив Министарства одбране Северне Кореје, руска делегација предвођена министром одбране Руске Федерације, генералом армије Сергејем Шојгуом, посетиће Народну Демократску Републику Кореју како би учествовала на свечаним догађајима посвећеним 70. годишњици победе у ослободилачком рату 1950-1953. године”, наводи се у саопштењу.

Министарство је истакло да ће ова посета помоћи јачању војних веза Москве и Пјонгјанга и постати важна етапа у развоју сарадње двеју земаља.

Наиме, раније је Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун пренео пуну подршку Пјонгјанга Москви, наводи се у честитки поводом националног празника Русије.

У саопштењу које је објавила севернокорејска новинска агенција КЦНА не помиње се изричито сукоб у Украјини, али се хвали “Путинова добра одлука и вођство да спречи растуће претње непријатељских снага”, преноси “Уест-Франс”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Народ Северне Кореје пружа “пуну подршку и солидарност руском народу у његовој немилосрдној борби за одбрану светог циља – очувања суверених права, развоја и интереса своје земље против арбитрарних и ауторитарних пракси империјалиста”.

Северна Кореја је сукоб назвала америчким “прокси ратом” чији је циљ уништење Русије и осудила војну помоћ Запада Кијеву.

Подсетимо, лидер Северне Кореје Ким Џонг УН посетио је Русију крајем априла 2019. године и у Владивостоку се састао са руским председником Владимиром Путином.

То је био први контакт двојице политичара и прва посета Ким Џонг Уна Русији од његовог доласка на власт 2011. године, као и прва инострана посета председника и севернокорејског лидера, након његовог поновног избора на ту функцију у априлу 2019. године.

Прочитајте још:  Американци показали истину о Часовом Јару: ВСУ држи становнике као таоце

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шојгу путује у Северну Кореју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *