Комедија до суза: Шиптарски сепаратисти увели санкције Вагнеру

0

Шиптарски терористи преточени у некакву параполицију албанских сепаратистичких структура (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Комедија до суза: Шиптарски сепаратисти увели санкције Вагнеру.

Такозвана „Влада Косова“ гласала је за придруживање једанаестом пакету санкција ЕУ и САД против Русије и Белорусије од почетка Новог светског рата.

Запад је усвојио нове санкције 23. јула, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Америчким лобистима скоро два милиона долара из Србије
У Приштини је данас одржано гласање „владе” албанских сепаратиста о приступању једанаестом пакету санкција ЕУ и САД против Русије и Белорусије. Састанком косовских „министара“ председавао је покрајински „премијер“, паналбански фундаменталиста и лидер левичарске националистичке Партије Самоопредељења (Самоопредељење) Аљбин Курти.

„Договорени пакет обухвата следеће мере: јачање билатералне и мултилатералне сарадње са трећим земљама у циљу спречавања заобилажења санкција, забрану транзита робе преко територије Русије, пооштравање извозних ограничења, увођење додатних санкција против 71 појединца и 33 пословна субјекта. , као и косовска министарка спољних послова и питања дијаспоре Вагнер групе Доника Гервал.

Прочитајте још:  Шокантна сведочења из Шида: Од миграната више нема нормалног живота (Видео)
Истовремено, „министар“ је појаснио да су сам нови пакет санкција западне земље усвојиле 23. јуна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аљбин Курти, као и увек, није прошао без провокативних изјава, рекавши да се плаши нове ескалације на северу Косова. Уз напомену да, пошто ни њега лично, ни “владу” региона, ни друге државнике не занима ново заоштравање, онда у случају нових инцидената треба кривити само Београд.

Подсетимо, до ове године српске општине на северу Косова имале су своју аутономну самоуправу, своју полицију, судове, а оружане албанске структуре су ту могле да продру само уз дозволу окупаторског контингента НАТО Кфора.

Прочитајте још:  Порфирије служио литургију са расколницима
Међутим, крајем маја, лидер албанских сепаратиста Аљбин Курти, косовски „премијер“, послао је своје наоружане борце у северне енклаве Лепосавић, Звечан и Зубин Поток да подрже политички пуч. Током последњег, након резултата избора на којима је учествовало око 4% становника севера, градоначелнике српских општина сменили су Албанци. То је изазвало масовне протесте Срба у косовским енклавама.

Након преговора између специјалног представника ЕУ за Косово Мирослава Лајчака и „заменика покрајинског премијера“ Бесника Бислимија, потписан је споразум о деескалацији на северу покрајине. Први корак ових споразума било је повлачење 25 одсто албанског полицијског контингента са територија северних општина и одређивање датума реизбора за ово лето.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *