И ЗВАНИЧНО: Студенткиње из Српске искључене са факултета у Сарајеву због три прста и фотографије Ратка Младића

0
србе

Сарајево (Фото: ССО)

Студенткиње Валентина Вујичић и Слађана Тодић, које су биле изложене медијској хајци због објава на приватном профилу на друштвеним мрежама, искључене су са Факултета криминалистике, криминологије и безбедносних студија Универзитета у Сарајеву.

Одлуку о искључењу на три године донела је Дисциплинска комисија за дисциплинску одговорност студената на Универзитету у Сарајеву, саопштено је са Факултета криминалистике, криминологије и безбедносних студија, преноси Срна.

У саопштењу се наводи да је Комисија изрекла најстрожу дисциплинску меру прописану одредбама Статута Универзитета у Сарајеву.
Раније је декан тог факултета Јасмин Ахић рекао да Вујичићевој и Тодићевој неће бити дозвољен испис са факултета док се не заврши дисциплински поступак против њих, а који је покренут након сазнања о догађају на друштвеним мрежама.

Валентина Вујичић и Слађана Тодић изложене су медијској и хајци својих колега и других из Федерације БиХ јер је једна од њих на личном профилу на друштвеним мрежама објавила фотографију са подигнута три прста, а друга фотографију генерала Војске Републике Српске Ратка Младића.

Тужилаштво БиХ је против њих формирало предмет и затражило материјал од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.
Након ових дешавања, директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин понудио је да оне наставе школовање на Академији за безбедност у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најављено је да ће оне бити стипендисти Србије и имати смештај у студентском дому у Београду, а да ће остатак финансијског дела њиховог школовања носити предузеће „Сарајево-гас“, као предузеће Владе Републике Српске.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *