Поново постављена табла добродошлице у Источно Сарајево

0

Поново постављена табла добродошлице у Источно Сарајево.

Прочитајте још:  Економске последице НАТО бомбардовања осећају се и данас – постоји ли начин за накнаду штете
На Лапишници, на магистралном путу Сарајево-Пале, поново је постављена табла с натписом “Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”.

Први човјек Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да му је жао што неке људе истина боли, али да се она не може сакрити.

– Сви ми морамо живјети са њом. Таблу смо вратили и то на сигурно мјесто у Републици Српској, иако знамо гдје су стајале претходне табле и да ништа погрешно нисмо урадили – рекао је Ћосић.

Прочитајте још:  Како ОСМИЦА подрива ОСМОРКУ
Према његовим ријечима, умјесто испразне полемике са колегама из Сарајева, снажно ће ући у правну борбу за коначно утврђивање ентитетске линије разграничења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Дошло је вријеме да се и то уради и у томе нас нико не може спријечити – навео је Ћосић.

Подсјећамо, прије шест дана, 13. јула, ова табла је уклоњена, реакцијом Кантоналне власти, јер је, како су тврдили, била смјештена на подручју ФБиХ.

Табле са овим натписом налазе се од 30. јуна на шест кључних улазу у Град Источно Сарајево, а њихово постављање изазвало је велике реакције, посебно код градоначелнице Сарајева Бењамине Карић.

Слика

Фото: Facebook

Прочитајте још:  Тзв. Косово као регрутни центар џихадиста: Америчко наоружавање усмерено против Срба!
Како је раније истакла, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је поставио скандалозну таблу добродошлице у Источно Сарајево.

Након тога, градоначелница Сарајева поднијела је кривичну пријаву против Ћосића за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње“.

Из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове данас је речено да заједничка комисија која би требало да се бави разграничењем између ентитета није почела са радом, иако је од Дејтонског мировног споразума прошло готово 30 година, због чега није могуће са сигурношћу тврдити да ли се мјесто гдје је била табла на улазу у Источно Сарајево о броју Срба који су морали напустити Сарајево налази на територији Републике Српске или ФБиХ.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *