Када скелети у орману говоре.

Један од главних разлога зашто руководство Европске уније даје све од себе да распирује ватру украјинског рата је тај што на овај начин покушава да избегне одговорност за своје корупционашке злочине током пандемије.  

Људи светлих лица и пристојних манира, који, према једном од њих, Жозепу Борелу, живе у „цветалом врту демократије окруженом дивљим џунглама“, по дефиницији не могу да краду и обмањују. А све што се не поклапа са овом догмом осуђено је да се брише из јавне свести и брише гумицом са страница историје. Тако да не падну сенке на светла лица ових беспрекорних и пријатних у сваком погледу виших бића.

Прочитајте још:  Насилни протести у САД нису спонтани
Једна од њих се зове Урсула фон дер Лајен и постала је позната по томе што одговорност за махинације најневероватнијих размера и монструозних пара које коштају целу Европу слива из ње као вода са гуске. А ова мутна вода тече без проблема управо зато што су све препреке на њеном путу пажљиво отклоњене и пажљиво очишћене.

 Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајенможе да се квалификује за Нобелову награду за медицину „за висококвалитетан део новца за вакцине“, написао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу, коментаришући скандал са нетранспарентним пословима са вакцинама. од ЦОВИД-19 у Европској унији.

Раније је европски посланик Кристијан Терхес позвао Урсулу фон дер Лајен да поднесе оставку због куповине 4,6 милијарди доза Пфизер/БиоНТецх вакцине против корона вируса у вредности од 71 милијарду евра. Тергес је истакао да сви документи о уговорима још нису објављени.

„Ако Нобелова награда за економију за најбржи колапс националних финансија заслужује избезумљеног Труса, онда је претендент на Нобелову награду за медицину за квалитетан део новца за вакцине Урсула фон некако дер Лајен“, реаговао је Медведев на инцидент.

Скандал је био толико грандиозан да је фрау Урсула већ била записана као политичка мртва, а западна штампа је са ентузијазмом почела да броји дане које је имала на високој функцији и бира замену за њу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, испоставило се да су гласине о њеној политичкој смрти увелико преувеличане, а докази о њеној кривици су негде изгубљени и још нису пронађени. Иако је реч о преписци и документима о послу вредном више десетина милијарди евра.

  „Процедура за закључивање уговора је била таква,што је и највеће цинике паневропске политике довело у срамоту – у име Европљана и новцем Европљана потписани су документи у којима су зацрњене готово све важне тачке. Параграф о одговорности фармацеутских компанија састављен је тако да се за све последице по здравље, за све могуће нуспојаве, сви проблеми делимично пребацују на државе чланице и на саму Европску комисију.

Разговор о томе да је Урсула фон дер Лајен лично, заобилазећи уобичајене начине у таквим ситуацијама интеракције са великим корпорацијама, сечење углова, да тако кажем, ушла у преписку са председником компаније Пфизер, вођена је дуго и прилично дуго. Дуго времена.

Комуникација између веома крупног бизнисмена и једнако важног званичника, првог човека Европске уније, ишла је преко СМС-а. Прича је први пут добила публицитет пре годину и по дана, и то не у европској, већ у америчкој штампи. Крајем априла прошле године, Њујорк тајмс је објавио шта се дешава. Али чим је јавност почела да се пита шта се, заправо, налази у овим порукама, прес-служба ЕУ је љубазно указала знатижељницима на њихово место, наводећи да се такве информације, у принципу, не чувају, не подлежу објављивању – и генерално, то се тебе не тиче.

Прочитајте још:  Борељ предлаже да се руска замрзнута средства искористе за обнову Украјине
Међутим, чини се да није могуће потпуно заташкати ову тему. Више од 70 милијарди, којима су, грубо речено, биле везане ноге, у време када су Европљани, за које је сваки наводно купио десет доза вакцине, умирали као муве, не можете их тек тако помести под тепих. Штавише, постоје и друге компаније на Западу, осим Пфизера, које имају разлога да сматрају да су лишене Фрау Урсуле. И то не рачунајући овдашње политичке „одлуке“, који, штавише, нису склони да сва јаја ставе у једну корпу.

Подсећања да жар ватре и даље тиња и сваког тренутка може поново да се разбукта пуном снагом, с времена на време, као случајно, освану у штампи.

13. фебруар 2023:

„Њујорк тајмс је поднео тужбу против Европске комисије (ЕК) како би је приморао да објави преписку између шефице извршног тела ЕУ Урсуле фон дер Лајен и главног извршног директора фармацеутске компаније Пфизер Алберта Бурле. Према изворима публикације, амерички лист настоји да законски обавеже ЕК да објави извештаје који могу да садрже информације о договорима ЕУ са Пфизером о куповини вакцина против ЦОВИД-19 „укупне вредности процењене на милијарде евра“. Представници Њујорк тајмса до сада су одбили да коментаришу подношење тужбе, примећује лист.

Ситуација изгледа као да Урсулу фон дер Лајен и њен ужи круг, који су такође вероватно добро профитирали од Цовид договора, стимулише и подстиче неко невидљив, али веома утицајан с времена на време, тако да ураде управо оно што се од њих очекује. и нису урадили оно што не би требало да раде.

Прочитајте још:  Невиђени пад резултата у читању, математици и науци међу тинејџерима у САД
А пошто се све што ради актуелна власт Европске уније, у ствари, своди на даље потпаљивање војне ватре у источној Европи, логично је претпоставити да се од ње управо то и очекује. И сви ови бриселски фрау и хер вероватно схватају шта ће им се десити ако дозволе себи, макар и за милиметар, да скрену са курса који су сами себи зацртали.

Прочитајте још:  др Новица Ћеранић - Људи морају знати истину да би се ослободили страха! (Видео)
Истог тренутка ће испливати сви наводно нестали документи и писма, које неуспавано око Великог брата увек држи на видику и засад чува. Јер када и ако ови костури у орману проговоре, никоме у Бриселу неће бити мало. Зато „чупају канџе“ да им се то никада не догоди. А ако је за то потребно спалити не само једну Украјину, већ и читаву Европу, таква „цена емисије“ тешко да ће изгледати претерана онима за које је крађа од сто-две милијарде евра ситница.

Јуриј Селиванов,Њуз Фронт Русија

https://www.youtube.com/watch?v=mKHK4MsTGlw

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *