Банкротирао власник ланца продавница који у Србији има више од 100 радњи

0
плате

Shutterstcok

Банкротирао власник ланца продавница који у Србији има више од 100 радњи.

Деоничари компаније „Steinhoff International“, која у власништву има 72 одсто деоница трговачког ланца Пепко, који послује у Србији, у среду су на главној скупштини одлучили да ликвидирају фирму јер је власник банкротирао.
Прочитајте још:  Перфидне бугарске игре: Бугарски конзул индиректно најавио преузимање дела Србије кроз бугаризацију становништва! (Видео)
Огроман рачуноводствени скандал који је започео пре више од пет година ближи се крају, једини излаз из горућег проблема био је да се затвори фирма, објавио је чешки иднес.цз.
„Steinhoff International“упао је у проблеме још 2017. године када је рачуноводствена ревизија открила низ неправилности па је шеф компаније која је регистрована у Јужној Африци и Немачкој, Маркус Јусте, иначе један од најбогатијих Африканаца, морао да се повуче.
Тада су започеле истраге у неколико земаља, а откривена су бројна понављања рачуноводствених превара.
Иако су имали различитих проблема, компанија је успела да исплати447 милиона евра фирмама са којима сарађује, а редовно су се исплаћивалеи плате и бонуси менаџерима.
Прочитајте још:  „А да кажемо да смо Срби“–Хрвати у страху после убиства у Атини
Ови проблеми са власничком фирмом не би требало да утичу на пословање „Пепка“ у Пољској, где је седиште трговачког ланца, или у Чешкој, наводи чешки лист, али не прецизира каква је ситуација са другим земљама где трговачки ланац послује. Према званичним подацима са сајта „Пепка“, та фирма има 112 продавница у Србији.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *