Хаос у Француској: Макрон одложио посету Немачкој, укида се вечерњи превоз, отказана окупљања

2
Макрона, макрон

Емануел Макрон (Tanjug/AP Photo/Michel Euler, Pool)

Хаос у Француској: Макрон одложио посету Немачкој, укида се вечерњи превоз, отказана окупљања.

Председник Француске Емануел Макрон одложио је посету Немачкој, предвиђену за сутра, због насиља у Француској, изазваних инцидентом у уторак када је полицајац убио 17-годишњака.
„С обзиром на унутрашњу ситуацију, председник Републике је назначио да жели да остане у Француској наредних дана. Двојица председника су се сагласила да посета Немачкој буде одложена за каснији датум“, саопштила је Јелисејска палата.
Прочитајте још:  Срби из Америке: Ово је као 9. март, почетак рата у Хрватској, режирани хаос – нешто се ломи!
Убиство 17-годишњег Нахела покренуло је насилне протесте у Француској, током којих је од уторка приведено више од 2.400 људи.
У региону Париза други дан заредом зауставља се потпуно аутобуски и трамвајски саобраћај после 21 сат по локалном времену због немира који су избили широм Француске након што је у уторак 17-годишњег тинејџера алжирског и мароканског порекла убила полиција у париском предграђу Нантер.
Управа за јавни превоз Ил де Франса, најнасељенијег региона у Француској који укључује главни град и његова предграђа, саопштила је да ће трамвајски и аутобуски саобраћај бити потпуно заустављен увече најкасније до 21 сат, као и да ће се та мера обнављати сваке вечери до даљњег.
Јавни превоз се такође укида после 19 сати у Марсеју и 20 сати по локалном времену у Лиону.
Прочитајте још:  Петер Сијарто: Мађарска спремна да Русији плаћа гас у рубљама
После четири дана немира широм Француске, масовна јавна окупљања се отказују широм земље, отказани су концерти, фестивали, па су чак и директори школа позвани да одложе или откажу планиране школске свечаности на крају школске године.
Данас је почела и церемонија сахране тинејџера, идентификованог само као Нахел, којег је полиција убила у париском предграђу Нантер, после чега су избили немири.
Тинејџера алжирског и мароканског порекла, убио је полицајац у уторак јер наводно није желео да заустави аутомобил.
Убиство 17-годишњака покренуло је талас незадовољства и протесте који су се претворили у сукобе са полицијом у Паризу и широм Француске.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Хаос у Француској: Макрон одложио посету Немачкој, укида се вечерњи превоз, отказана окупљања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *