Црна Гора у раљама америчке колонијалне дипломатије

0

Црна Гора у раљама америчке колонијалне дипломатије.

Подршку Сједињених Америчких Држава (САД) за улазак у Владу Црне Горе добиће само они који подржавају, између осталог, однос НАТО савеза према Украјини.

Прочитајте још:  Инцидент у Никшићу: Аутомобилом улетео у групу присталица опозиције, неколико повређено
То је телевизији Нова М јуче саопштено из Амбасаде САД у Црној Гори.

У наставку овог беспризорног ултиматума таксативно су наведени и остали услови попут поштовања људских права, приступање Црне Горе ЕУ, стварање грађанске државе, али они су бачени у запећак. У преводу, није довољно ако се борите за људска права, стремите грађанској држави и подржавате европске интеграције – што, у принципу, прокламују све политичке организације. Све то, као и сувереност државе Црне Горе и изборна воља њених грађана је маргинализовано и подређено подршци учешћу паравојних и регуларних формација земаља НАТО-а у руско-украјинском конфликту. Баш као што је деценијама елементарно достојанство грађана Црне Горе било подређено односом господара и роба који су Американци успоставили са Милом Ђукановићем – извршиоцем најпрљавијих радова на пољу криминала и обрачуна са традиционалним српским и русофилским идентитетским утемељењем овог народа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сва хладнокрвност и немилосрдност америчке дипломатије стала је у овом иживљавању над неупоредиво мањом државом Црном Гором која, узгред буди речено, слови за партнерску државу. 

Прочитајте још:  Терзић и Мркела отерали Катаиа из тима јер се није вакцинисао"
Нажалост по цијелу архитектуру међународних односа, међународног права и повеље ОУН, у оквиру којих постоји, макар у начелу, обавеза поштовања политичке суверености сваке државе на свијету, овакво силеџијско понашање Вашингтона које траје безмало деценијама, обесмислило је у потпуности идеал слободе и правде на коме почива савремена историја, након обрачуна са свим тоталитарним идеологијама.

Да сваку моћ која није утемељена у правди, по правилу, прати и доза цинизма, потврдила је и сентенца у предметном саопштењу Амбасаде у Подгорици, гдје је наведено и сљедеће: „Са интересовањем чекамо формирање нове владе у Црној Гори“. У преводу, будно мотримо на све ваше кораке и потезе. Дурбин америчке дипломатије спуштен је на све потенцијалне конституенте будуће 44. Владе Црне Горе, али понајвише на, сасвим је сигурно, новог мандатара Милојка Спајића, коме је јасно стављено до знања да је цијели процес под орвелијанским надзором Великог брата.

Прочитајте још:  Социјалисти пет министарстава
Историјско трајање Црне Горе било је, заиста, и више него турбулентно. Ратови, глад, немаштина и неизвјесност сваке врсте обиљежили су вјекове. У овим кршевима се рађало и умирало с борбом и у борби. Међутим, свијетли примјери чојства и јунаштва показали су нам да је између живота и смрти тињала луча слободе и достојанства, због које се и за коју се живјело. И страдало.

Да ли ће данашња црногорска политичка елита успјети да се одупре притисцима и неправди, да ли ће бити достојна њихових славних претходника који су неријетко остављали и животе у тој и таквој витешкој борби за слободу и живот достојан човјека; или је, нажалост, прича о тим људима остала заувијек заробљена у сликама и успоменама из прошлости, показаће вријеме пред нама. 

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *