Адвокат Васић: Бачевићу позлило након пресуде Шиптара, нико не зна где је пребачен

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Адвокат Васић: Бачевићу позлило након пресуде Шиптара, нико не зна где је пребачен.

Шиптари су данас наставили прогон Срба са Косова и Метохије.

Адвокат Дејан Васић изјавио је данас да је Светомиру Бачевићу, који је од стране приштинског правосуђа осуђен на пет година затвора због наводног ратног злочина над цивилним становништвом, позлило јутрос и да је пребачен негде, без знања свог браниоца и породице.

Светомир Бачевић је родом из села Бело Поље код Пећи, ухапшен је крајем децембра 2020. године у општинским просторијама, где је дошао да подигне лична документа, а правоснажно је осуђен две године касније.

“Мене је заправо његова породица обавестила да је његово здравствено стање погоршано и да је њих позвала супруга Златана Крстића који је такође осуђен и издржава казну заједно са Светомиром. Она је рекла да је њему јутрос позлило и да је пребачен некуда из притворног центра. Ми немамо апсолутно никакве информације шта се са њим дешава и колико је његово здравствено стање озбиљно нарушено”, рекао је Васић за Танјуг.

Прочитајте још:  Реаговања на ослобађајућу пресуду за Казане: Наставак некажњавања злочина над Србима
Он је додао да је Бачевић и приликом хапшења био у лошем здравственом стању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Изражавам велико незадовољство и једну велику бригу због превасходно недостатка информација шта се са човеком дешава. Ја ћу покушати, иако је данас петак и ако је радно време прошло, да преко неких својих познанстава, барем сазнам да ли је добро и да ли се десило нешто озбиљно”, истакао је адвокат Васић.

Бачевић је правоснажно осуђен на пет година затвора због наводно извршеног ратног злочина против цивилног становништва, иако је оштећена особа изјавила да га не познаје и да није он човек који је учинио дело за које је она поднела тужбу.
Због тога је адвокат Васић уложио жалбу Врховном суду.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *