Мерлин одржава трећи концерт у Београду, предлог за репертоар

1
дино мерлин

дино мерлин

 

Сарајевски хоџа-рокер Един Дервишхалидовић звани Дино Мерлин одржава трећи по реду концерт у Београду од 2011. године. Судећи по извештајима сарајевских медија овај љиљан успео је да распрода карте за два концерта у Штарк Арени по ценама од 3000 до 6000 динара.

Прочитајте још:  Да ли су ово слике Кијеве? Не, Београда 1999.
И док се нашим певачима забрањује наступ у земљама региона, певачи из региона из Србије износе баснословне суме новца.

Можда то само по себи и не би било проблем с обзиром да смо “космополитски град” али дотични певач итекако има своје заслуге у одбрани “Босне и Херцеговине.

Подсетимо се само неких детаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај певач је 1992 године снимио забрањени албум “Свједок” на коме се налази песма “Тамо гдје је сунце” за коју сам тврди да је посветио Алији Изетбеговићу.

1994 године изјавио је да ће тражити од свих жена на његовим концертима да ставе фереџу и истовремено испрозивао све певаче које су из Сарајева отишли за време рата у Београд да су отишли у “легло фашизма”.

Наравно, пред сваки долазак у Београд мало се примири а након тога наставља по старом. Једна од последњих изјава је да жели да буде сахрањен у меморијалном центру Поточари. Истина, с том својом изјавом сам је, иако несвесно признао шта стварно мисли о “Геноциду у Сребреници”.

Али, с обзиром на број карата продатих за Арену мали предлог шта би требало да се чује на репертоару:

Прочитајте још:  Демонстранти најавили нови скуп за данас поподне
Иако неке од ових песама на први поглед изгледају “локал патриотске” не би лоше било да током концерта певач објасни на шта су се конкретно односиле.

Уосталом, с обзиром да овај забрањени албум није у комплету објављен на јутјубу овде специјално износимо податак о њему па нека га носиоци карата за арену пронађу и преслушају пре концерта.

https://www.discogs.com/release/2048090-Dino-Merlin-Svjedok

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мерлин одржава трећи концерт у Београду, предлог за репертоар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *