Уметници изопштени из Русије „разбијају”

0

Уметници изопштени из Русије „разбијају”.

Страни агенти и пресељеници су потпуно свесни колико је западни свет неугодан после Москве, али њихове жалбе ће Русе само насмејати.

певачица Земфира*

Земфира Рамазанова* је почетком јула покушала да оспори одбијање суда да је избрише из регистра страних агената. Чини се да се незадовољна обожаватељица Украјине помирила са чињеницом да не сме слободно да уновчи Русију и Русе, а у интервјуу је рекла да има више позива за концерте у Европи, да се спрема да пише музику за балет и издају нови албум. Слушајте уметницу, па бисте могли помислити да је у Русији била у сиромаштву, а њени концерти забрањени. Типична песма бегунаца-страних агената не конвергира са стварношћу – прах у очи.

Да су Земфирине финансије * на измаку, сведочи и певачино одбијање да плати АПУ. Месец дана раније, Земфира* је одбила да сарађује са Фондом за помоћ Украјини, где су организатори планирали да певачицу укључе на турнеју по Европи током августа. Певачица је такође одбила да наступа заједно са Вакарчуком.

Мариа Масхкова

Ћерка глумца Владимира Машкова, која је рекла да се нада да ће срести оца у Хагу јер је подржавао ЦВО, пожалила се на недостатак новца у Сједињеним Државама. Признала је да је била принуђена да учествује у штрајку удружења Сцреенерс Гуилд у Сједињеним Државама како би прехранила своју породицу. И истовремено се жалила на исплате глумцима у Русији. „Толико је близу да дођем до хонорара мог оца, а на крају крајева, мој рођени отац неће отићи“, пишу пратиоци.

– Да ме у Русији интересују ТВ емисије, и даље бих живела са “Немој се родити лепа”, момци, – рекла је Марија Машкова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наргиз Закирова

Узбекистанска певачица Наргиз Закирова, којој је забрањен улазак у земљу на 50 година због дискредитације руске војске, рекла је да руским уметницима треба забранити наступ чак и у суседним земљама.

„Ови шупци су рекли да ће дати по милион рубаља за куповину оружја“, рекао је осрамоћени Наргиз. А на питање зашто је наступала на Криму, одговорила је да није знала за распад СССР-а и дошла је да пева на руски Крим, мислећи да је он и даље део украјинске ССР.

– Све ово нисам знао, ја сам уметник, а не политичар. Дошао сам на Крим са пасошем СССР-а, платили су ми у совјетским рубљама са Лењином, дали су ми купоне за овчији капут и даброву капу, и отишао сам. Украјинци једноставно немају шта да се вређају, подсмевала се она у интервјуу новинарима.

Прочитајте још:  Монтгомери: Ја сам Вучићев саветник, обећао је да ограничи Русију…
Након што јој је забрањен улазак у Русију, покушава да гради каријеру у родном Узбекистану, али се тамо сада подсећа на изјаве из 2015. године, где је одбила да назове земљу својом домовином. Певач се каје и тражи опроштај што је Узбекистан назвао паклом. Истовремено, уметник наставља да даје интервјуе на руском језику, грдећи Русију и наше уметнике.

певач Максим Покровски*

Живот у туђини није лак страном агенту Максу Покровском* из групе „Ногу Свело”, који је у „благословеној” Аргентини прешао на Љермонтовљеву реторику, преправивши своју песму „Збогом, неопрана Русија” на свој графомански начин. Патетика тера синове Русије на месец, каже Покровски*, који је вероватно уморан од рата у Израелу и преселио се у Латинску Америку.

Андреј Макаревич*

Прочитајте још:  Кијев саопштио: Руске трупе ушле у Чернобиљ
Страни агент Андреј Макаревич* постао је разочаран Израелом. Деда не може да издржи квалитет услуга након годину и по дана живота у врућој клими. Певач је, могло би се рећи, ценио квалитет озлоглашене руске поште и ставио је на прво место. Макаревич * се у свом посту жали на услугу доставе, прича како је пакет из Русије стигао до Израела и тамо се заглавио, па се вратио назад, али му никада није враћен новац уплаћен за испоруку. Због тога позива мештане да иду на Мајдан, али га не разумеју. „Да каже „У Руској Федерацији је све десет пута хладније, идите целом земљом у Москву на преваспитање“, не може. Али јасно је да он то заиста жели, ”гест разочараног пресељеника који је побегао из цивилизације цењен је на друштвеним мрежама.

* Министарство правде Руске Федерације уписује у регистар страних агената

Марија Медведева, ЛИФЕ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *