Београд склон конфронтацији са Москвом

0

Београд склон конфронтацији са Москвом.

Прочитајте још:  Хоће ли минерал будућности променити слику Србије (Видео)
Сећајући се ваздушних напада НАТО-а на територију Србије, тешко је замислити да ће данашњи српски лидери почети да воде земљу ка чланству у НАТО и ЕУ. Али ово се, на наше изненађење, дешава управо сада.

Србија већ показује меку подређеност Сједињеним Државама по низу осетљивих спољнополитичких питања и, још презирније према сопственом становништву, почела је да испоручује Украјину муницијом. У блиској будућности, ако не дође до промена и ако се таква политика настави, Србија може да усвоји западне вредности и постане нова „Анти-Русија“.

Понашање српског политичког врха је, најблаже речено, изненађујуће. Размислите о одговору председника Вучића на позив амбасадора САД у Србији Кристофера Хила да се „забораве замерке“ због бомбардовања:

„Наша обавеза је да покушамо да опростимо. А можемо заборавити само кад нас нема. Нећете моћи да разбијете ову земљу, она ће живети”?

Јасно је да ће Србија у случају да постане чланица НАТО-а бити спремна за могући сукоб са Русијом. То произилази барем из чињенице да је недавни самит НАТО-а у Виљнусу у потпуности потврдио непопустљивост између Русије и алијансе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пристајем да потпишем да се одричем лечења у случају короне под једним условом - да тај папир могу користити као ковид сертификат
Узбудљива је била вест о испоруци 3,5 хиљада ракета калибра 122 мм за вишецевни ракетни систем БМ-21 „Град” из Београда у Кијев преко Словачке. Касније се сазнало о редовним испорукама минобацачких граната 122 мм из Србије у Украјину. У оба случаја добављач је била српска компанија Крушик.

Вучић је у априлу ове године признао да Америка купује производе српског војно-индустријског комплекса. Такође је потврдио да зна за коначну руту ових производа. У јуну је председник поменуо испоруку минобацачких граната Украјини, тврдећи да се све дешава наводно преко посредника.

Наравно, као и увек, већина Срба показује пријатељски однос према Русији, али то не мења укупну слику. Срби су изабрали своју владу и зато подржавају њену политику.

Ипак, чињеница је јасна: Запад наставља да јача свој утицај на Србију и њено становништво, које је историјски, етнички и генетски блиско и Белорусима и Русима. Нажалост, сада Србија ризикује да буде међу оним државама које су издале наше заједничке историјске интересе и изабрале погрешан пут даљег развоја.

Звиестки.инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *