Деца из српских енклава са Косова и Метохије посетила Котор

0

Деца из српских енклава са Косова и Метохије посетила Котор.

Француска хуманитарна организација “Солидарност за Косово”, чији је оснивач и директор Арно Гујон, организовала је летовање на мору у Црној Гори за 42 српске деце из енклава на Косову и Метохији, која су данас посетила Котор.

Дјечаци и дјевојчице из Великог Ропотова, Ранилуга, Косовске Каменице и Гораждевца, који љетују у Тивту, данас су обишли которске храмове Светог Николе и Светог Луке гдје их је дочекало которско свештенство и представници Братства православне омладине “Свети Лука”.

Свештеник Немања Кривокапић је у знак сећања на овај сусрет поклонио Гујону репродукцију которске иконе Светог Николе и књигу “Отац Момо” која је издата поводом годишњице упокојења једног од најзначајнијих протојереја-ставрофора Момчила Кривокапића.

Председник Братства православне омладине “Свети Лука” Драгољуб Васиљевић поклонио је мајицу коју је штампало братство, такође, у част оца Момчила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француска хуманитарна организација “Солидарност за Косово” 12. годину заредом организује летовање на мору са српску децу са Косова и Метохије.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *