Гујон: Срби показују да су један народ, где год да живе

1

Арно Гујон (Фото: Јутјуб)

Веома је важно што Србија, Република Српска и Срби широм света обележавају 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе јер тиме показују да су један народ, где год да живе, поручио је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.

Прочитајте још:  Ликови твораца вакцина ускоро на новчаници евра?
Гујон је нагласио да датум обележавања није изабран случајно и да носи јаку симболику, јер је то дан пробоја Солунског фронта 1918. године.

“Велика победа за све Србе, не само за Србију. Зато што су се борили у српској војсци и Срби из Црне Горе, Македоније, из данашње БиХ, Срби из дијаспоре, који су дошли, напустили своје домове у Чикагу, Њујорку, свој комфор, да би се борили на фронту” – рекао је Гујон.

Прочитајте још:  Власти БиХ отимају Србима земљу и својатају споменике културе.
Према његовим речима, сви солунски ратници вођени су једном идејом – идејом слободе и пре свега одређеним вредностима, а то је српство.

“Они показују данашњим нараштајима шта то значи вредновати и своју културу и свој народ и своју матицу и бити спреман да се човек бори, не за свој интерес, већ за интерес своје отаџбине” – рекао је Гујон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Сексизам у доба короне
Дан Српског јединства, слободе и националне заставе биће сутра свечано обележен у Бијељини у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се од прошле године. Празник се обележава 15. септембра, јер је на тај дан 1918. године српска војска, заједно са савезницима, пробила Солунски фронт.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Гујон: Срби показују да су један народ, где год да живе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *