Како се спремају најукуснији кисели краставци? Ово треба да се нађе на самом дну тегле

0
краставци

(Фото: Фото: Схуттерстоцк)

Уколико волите киселе краставце овај рецепт за њихову припрему ће вам се свидети

Све је мање оних који праве зимницу, људи се данас чешће одлучују за куповну. Али, постоје многи рецепти који доста олакшавају припрему одређене зимнице, не користи се ни сирће ни шећер, а опет кисели краставци су невероватно укусни и савршено хрскави.

Ево шта треба да урадите

Прво и основно користите тегле од 3 л, јер из неког разлога кисели краставци на овај начин не успевају ако користите тегле мање запремине. Када се одвојили и стерилисали тегле можете да почнете са припремом. У шерпу сипајте воду и со, на литар воде иду 2 кашике соли. Кувајте док не крене да кључа, а затим прелијте краставце које сте поређали у теглу.

На дно тегле ставите листове рена, трешње или храста, као и сецкану мирођију јер они дају посебан шмек. Тегле покријте (немојте да затварате поклопцем), па оставите у кухињи 2 дана. Након тога ће се појавити пена и мехурићи, као и промена боје саламуре и краставаца. Течност треба да буде мутна, а поврће тамнозелено. Пену скините, па у сваку теглу сипајте по две кашике сенфа у праху. Затворите поклопце и оставите да стоје још један дан. Након тога сипајте расол из тегли у шерпу и оставите да се кува пар минута, па уклоните пену. Сипајте у нове и стерилисане тегле у којима се налази краставац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Магазин

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *