Москва: Нуклеарно оружје ћемо повући из Белорусије само под једним условом

2
сад

Цовер © анна-невс.инфо

Хипотетичко повлачење руског тактичког нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако САД и НАТО одустану од свог деструктивног курса усмереног на подривање безбедности Русије и Белорусије, рекао је директор другог одељења Министарства спољних послова за земље Заједнице независних држава (ЗНД) саопштило је за “РИА Новости” Алексеј Полишчук.

“Одмах желим да напоменем да је размештање руског тактичког нуклеарног наоружања на територији Белорусије био одговор на дугорочну дестабилизујућу нуклеарну политику НАТО-а и Вашингтона, као и на суштинске промене које су се недавно десиле у кључној области европске безбедности”, рекао је он.

Како је приметио, ова принудна мера задржавања је осмишљена да обезбеди безбедност држава савеза Русије и Белорусије. Хипотетичко повлачење нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако САД и НАТО промене свој деструктивни курс и потпуно уклоне америчко нуклеарно оружје из Европе, елиминишући одговарајућу инфраструктуру, објаснио је Полишчук.

Почетком године Москва и Минск су се договорили да пребаце тактичко нуклеарно оружје Белорусији. Председник Русије је напоменуо да Русија не крши никакве међународне обавезе и ради оно што САД раде деценијама размештајући своје тактичко нуклеарно оружје у Европи.

Полишчук je рекао да режим у Кијеву одбацује све идеје посредовања, јер је затворен у кругу логике ултиматума Русији. Тиме покушавају да елегантно упакују “формуле мира” председника Украјине Владимира Зеленског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је исткао, да је више од 20 земаља и организација изашло са таквим предлозима, укључукјући Кину, Бразил и афричке земље.

“Добро је што наши партнери желе да дођу до суштине актуелних проблема, да разумеју основне узроке који су до довели до догађаја који су подривали архитектуру европске и глобалне безбедности дуги низ година”, био је јасан Полишчук.

Прочитајте још:  Немачка шаље противваздушне системе, а Америка тенкове у Литванију

“Сувишно је говорити да они леже у неодговорном и себичном понашању земаља НАТО-а, њиховој вековној колонијалној навици да живе на туђ рачун и јачају своју безбедност на уштрб безбедности других суверених држава, укључујући Русију”, закључио је.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Москва: Нуклеарно оружје ћемо повући из Белорусије само под једним условом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *