Русија: Одржан још један округли сто на тему Скулшутинга

0
скулшутинг

скулшутинг

Русија: Одржан још један округли сто на тему Скулшутинга.

Астрахански државни универзитет по имену В. Н. Татишчов био је домаћин округлог стола на тему „Прелазак границе: феномен школског пуцања у модерним реалностима“ у оквиру имплементације РСФ пројекта бр. 23-28-00765 „Колумбајн (школство): порекло , покретачи, фактори ризика/заштите, индикатори ширења у медијској култури”.

Прочитајте још:  Маневри у Арденима, Француска се спрема за велики рат
Тим универзитетских истраживача — ванредни професор Катедре за руску историју Растјам Алијев, ванредни професор Катедре за социологију Ирина Бочарникова, ванредни професор Катедре за енглеску филологију Даниил Осипов и руководилац пројекта, проректор за истраживање Људмила Баева организовали су дискусиона платформа за стручну анализу проблема пуцњаве у школама (оружани напади на образовне установе). Учесници догађаја говорили су о историји овог феномена, његовим главним узроцима, као и учесталости случајева у Русији и земљама ближег и даљег иностранства.

„Ову појаву посматрамо са становишта егзистенцијалног приступа, који води ка разумевању веза између нерешених егзистенцијалних проблема појединца, покретања деструктивних и самодеструктивних механизама, при чему ова врста демонстративних злочина расте на позадини радикализације погледа. у култури младих“, нагласила је Људмила Баева.

Округли сто је одржан заједно са колегама са Националног истраживачког Томског политехничког универзитета и Јужно-уралског државног универзитета. Истраживачи АСУ Татишчева, ТПУ и СУСУ представили су своје презентације „Школство као егзистенцијални злочин“, „Школство у перцепцији младих: на основу резултата фокус група“, „Ефективне услуге за анализу и превенцију инцидената пуцњаве у школама“, „Школско образовање као западног света. Факторска анализа”, „Прелазак границе: структура и ритуализација школског стрељаштва” и др.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Научнице са Томског политехничког универзитета Ирина Карпова и Наталија Максимова упознале су учеснике скупа са резултатима креирања информационих производа и аналитике великих података о овим злочинима почињеним у Русији у последњих 10 година.

У раду округлог стола и дискусије, која је имала интердисциплинарни карактер, учествовали су филозофи, социолози, културолози, правници, психолози, лингвисти, правници. Истраживачи су изразили наду да ће даље проучавање ове теме бити основа за израду препорука за васпитаче и родитеље како би се спречила ова поражавајућа појава.

АСУ.ЕДУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *