Заборавите НАТО, Вашингтон, Лондон и Берлин – Илон Макс је најважнији савезник Украјине

0

Сви тенкови, топови, пушке, ракете и друга муниција коју НАТО од почетка сукоба у Украјини испоручује Кијеву нису ни приближно важни попут приступа сателитској мрежи „Старлинк”. Без комуникације која се одвија путем сателита у ниској орбити, који су у власништву Илона Маска, украјинска војска би била слепа и глува. И то на свим нивоима.

Без размене података путем „Старлкинка”, генералштаб у Кијеву не би могао да издаје наредбе јединицама на терену. Трупе на фронту остале би без артиљеријске подршке јер не би имале начин да пренесу координате непријатељских положаја, а верује се да су последњи напади на кримски мост изведени управо захваљујући навођењу дронова путем сателитске везе са „Старлинк” мреже. Сумња се и да су напади дроновима на Москву навођени везом комерцијалних сателита. И у том случају се спомиње Масково име.

Руси то знају одавно. За време борби у Маријупољу, два украјинска хеликоптера су у „Азовстаљ” допремили опрему за повезивање са „Старлинком”. Трупама опкољеним у челичани су на тај начин преношени подаци о кретању руске технике и јединица. Лондонски „Тајмс” је тада објавио текст да Украјинци управљају дроновима путем сателита и успешно нападају руске циљеве.

Конкретан доказ о умешаности компаније Илона Маска у украјински рат Москва је добила када је на једној од плажа на Криму пронађен дрон са „Старлинк” терминалом. Тај дрон требао је да гађа војне циљеве у Севастопољу.

Руске снаге су саопштиле да су почеле да на луганском тактичком правцу почеле да ометају „Старлинк” мрежу. Москва на располагању има и ракете које би могле да униште сателите изнад њене територије али таква могућност са собом повлачи низ других ризика. Обарање сателита остаје као средство тоталног рата јер би крхотине уништених сателита највероватније оштетиле десетине и стотина других сателита, у власништву земаља које немају везе са ратом у Украјини. Значи, Русија за сада још има стрпљење али питање је докле ће то бити тако.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјинска артиљерија гранатирала село код Кијева, погинули цивили

Марко Лакић / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *