Кијев опет дроновима напао Москву, све летелице оборене

1
москву

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Специјална војна операција у Украјини, дан 524. Кијев дроновима покушао да изврши напад на објекте у Москви и Подмосковљу. Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да су се украјинске снаге фокусирале на нападе на цивилне објекте у Русији. Украјинске снаге напале су током ноћи беспилотним чамцима бродове Црноморске флоте.

Кијевске снаге су током ноћи извеле напад на Москву и Московску област са три беспилотне летелице. Две летелице су оборене, једна је неутралисана средствима за електронско ратовање и пала је на територију Москве, саопштило је руско Министарство одбране.

Један дрон, који је изгубио контролу од ефеката средстава за електронско ратовање, пао је на територију комплекса „Москва сити“, додаје се у саопштењу.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин изјавио је да се један дрон срушио на једну од кула „Москва ситија“, а да су још неколико обориле снаге ПВО. Он је објаснио да су у удару оштећена стакла на површини од 150 квадратних метара. За сада нема информација о жртвама.

Руска војска спречила је осам покушаја напада украјинских снага у сватовском и краснолиманском правцу, више од сто бораца је убијено, изјавио је за Спутњик начелник прес центра групе „Центар“ Александар Савчук.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође су уништена и два украјинска камионета и два минобацача.

Противваздушним ракетним системом „тор М1“ оборен је и један украјински дрон. Авијација групе је, према речима Савчука, извела 12 ракетних напада на командно-осматрачко место, два места привременог размештаја, упориште, као и технику украјинских снага.

Украјина напала дроновима бродове Црноморске флоте, руске снаге поразиле противника

Руски патролни бродови уништили су три украјинска беспилотна чамца која су покушала да их нападну у Црном мору, 340 километара југозападно од Севастопоља, саопштило је Министарство одбране Русије.

Прочитајте још:  НАТО НЕЋЕ РАТОВАТИ ЗА УКРАЈИНУ У ДОНБАСУ: Наведен разлог зашто нико у Вашингтону неће стати уз Кијев

„Оружане снаге Украјине ноћас су безуспешно покушале да трима беспилотним чамцима нападну патролне бродове ‘Сергеј Котов’ и ‘Василиј Биков’ Црноморске флоте. Руски бродови су контролисали пловидбу на југозападу Црног мора, 340 километара југозападно од Севастопоља. Приликом одбијања напада, сва три непријатељска беспилотна пловила уништена су ватром из стандардног наоружања руских бродова“, прецизира се у саопштењу.

Министарство истиче да „бродови ‘Сергеј Котов’ и ‘Василиј Биков’ Црноморске флоте настављају да извршавају предвиђене задатке“.
Претходно, Министарство одбране Русије саопштило је 25. јула да су Оружане снаге Украјине током ноћи безуспешно покушале да нападну патролни брод „Сергеј Котов“ са два брза беспилотна пловила. Према саопштењу, оба пловила су уништена, нико није повређен.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кијев опет дроновима напао Москву, све летелице оборене

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *