Мала је могућност да се преокрене ситуација у Нигеру

0
нигеру

Нигер (Фото EPA-EFE/ISSIFOU DJIBO)

Постоји мала могућност да се преокрене прошлонедељно војно преузимање власти у Нигеру, а амерички дипломатски и војни став зависиће од тога да ли ће демократски изабрана влада бити враћена на власт у наредним данима и недељама, рекао је високи амерички званичник.

САД су осудиле војно збацивање изабраног председника Мохамеда Базума, као седмо војно преузимање власти у западној и централној Африци за мање од три године, што је изазвало бојазан за безбедност региона Сахела, пренео је Ројтерс.

Циљ Вашингтона је да подржи западноафрички регионални блок ЕКОВАС у намерама да преокрене ситуацију у вези са преузимањем власти у Нигеру, рекао је високи званичник Стејт департмента који је желео да остане анониман.

„Не мислимо да је то у потпуности добро урађено и верујемо да постоји нека прилика да се то преокрене”, истакао је он.

ЕКОВАС је у недељу дао вођама пуча у Нигеру недељу дана да врате свргнутог Базума или се суоче са санкцијама и могућом употребом силе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

САД, Француска и друге западне државе имају трупе у Нигеру, а сарађивале су са досадашњом владом у борби против милитантних снага повезаних са Исламском државом и Ал Каидом, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *