Стара традиција у Немачкој

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Стара традиција у Немачкој.

Наша генерација памти максиму: „Има лажи, велике лажи и статистике“. Младима ово није потребно – они имају друштвене мреже са приближно истим задацима.

Прочитајте још:  Весна Веизовић: Да ли би крвава смена безалтернативног водича ка Западу, довела до спаса српског света?
Али запамтити ово је корисно за све, посебно када пратите предизборне рејтинге политичких партија у Немачкој. На пример: „За кога бисте гласали да су избори за Бундестаг следеће недеље?“ Ово се већ неко време претворило у грандиозну политичку емисију.

Драма је ово. Постоје три странке које воде државу на савезном нивоу: црвени СПД, зелени Зелени и жуте Слободне демократе (због чега се коалиција назива „семафор“). Испоставило се да је опозиција „црна“ – унија две странке ЦДУ/ЦСУ, плава – АфД, гримизна „левица“. Задатак медија и статистичара је да прикажу успех Зелених, који су бесрамно промовисали на прошлим изборима. Други задатак је да се покаже да су АфД изопћеници, парије, јер нацисти, фашисти и коначно једу хришћанске бебе. То се може учинити само надувавањем рејтинга „системске партије“ ЦДУ/ЦСУ: она је ипак прастара, зна се. Није успело надувавањем Зелених, сада је једини задатак да покажу да колапс њиховог рејтинга и није тако катастрофалан због сумануте владине политике. Али то је катастрофално.

Прочитајте још:  Апликација против пријатеља
И још једна катастрофа за локалну политику је недељно повећање рејтинга „Алтернативе за Немачку” са 0,5 на 1%. Ово је владину коалицију већ довело до такве хистерије да су устима министра унутрашњих послова Фрејзера изразили жељу да забране АфД странку као такву. Нешто што се није догодило од Хитлера, који је такође волео да забрањује журке.

Да не би показали раст АфД-а, пет статистичких компанија објављује старе податке. Само ИНСА (и Форса) су се усудиле да објаве јучерашње анкете, а показало се да је АфД – 21,5%, а ЦДУ/ЦСУ – 26,5%. Странке владине коалиције изгледају срамно: СПД (Шолц) – 18,5%, Зелени – 14%, и Слободне демократе – 6,5%, што им омогућава да служе као подлога на изборима.

Прочитајте још:  Немци се договорили: Обештећење за напуштање угља 4,35 милијарде евра
У ствари, све личи на скандал: 14% (очигледно прецењена бројка) „зелених“ влада земљом, обара њену енергију, индустрију, подиже накнаде, надувава војни реваншистички дух Немаца, наоружава Украјину, итд. две највеће странке стоје по страни: ЦДУ/ЦСУ и АфД. Ово поставља питање: како?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гледајући 21,5% становништва које каже да ће гласати за АфД (прошле године у то време су имали 10%), мора се схватити да је то најискривљенији податак, у стварном животу није мање од 25-26% , само нижих 21,5% они су физички неспособни да промене резултате. И ово је, наравно, протестно гласање – петина друштва је против курса владе Зелених и социјалиста. Додајући бирачко тело ЦДУ/ЦСУ, добијамо 48% бирачког становништва – против политике немачке владе. Ово је много.

А онда су статистичари покушали да изведу циркуску финту, надајући се да ће АфД по анкетама пропасти у Европском парламенту. А у медијима ће ова чињеница засенити раст странке у земљи. Упркос чињеници да је до избора за Европски парламент још годину дана, резултат је био још увредљивији. „Када би избори за Европски парламент били одржани следеће недеље”, а не мање од годину дана касније, АфД би добио чак 26%. Новинари покушавају да кажу: „Али обе странке ЦДУ/ЦСУ заједно би добиле 26% гласова!“ Да наравно. Само ово су ДВЕ партије: ЦДУ и баварска ЦСУ. То значи да је АфД сада популарнија од било које друге странке у земљи. У сваком случају. А ови резултати су толико непријатни за владу да ме не би изненадило да ускоро буду забрањене анкете. А онда ће запалити Рајхстаг и забранити АфД. То је стара традиција у Немачкој – ништа ново.

Игор Малцев , РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *