Министарство одбране ограничило је кретање дуж Керчког мореуза

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Министарство одбране ограничило је кретање дуж Керчког мореуза.

Прочитајте још:  „Ђавољи плодови русофобије“: Захарова о опљачканој руској цркви у Оксфорду
Кретање површинских и подводних пловила, као и летови авиона, били су ограничени дуж Керчког мореуза, произилази из информација за морнаре на сајту 
руског Министарства одбране.
„На подручју које је ограничено обалом забрањена је пловидба свих бродова и пловних објеката, возила под водом, сидрење, пљускање и летење авионима, људи у води и друге активности“, наводи се у саопштењу.
Појашњава се да су бродови, чамци и пловила Ратне морнарице, ФСБ и Руске гарде изузетак . Ово се такође односи на водни транспорт у транзиту или на оближње луке током дана дуж пловних путева и препоручених рута.
Украјина је у ноћи 17. јула са два површинска дрона напала Кримски мост. Погинуле су две особе – брачни пар из Белгородске области . Оштећен је аутомобилски део моста, двосмерни саобраћај на овој деоници биће успостављен на јесен.
Први напад на инфраструктурни објекат догодио се рано ујутру 8. октобра прошле године – камион је дигнут у ваздух на делу пута, након чега се запалило седам цистерни са горивом из воза који је пратио пругу. У експлозији су погинуле три особе – путници путничког аутомобила који се возио поред камиона. На мосту су се делимично урушила два распона аутомобила, али лучни ослонци за пролаз бродова нису оштећени.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *