Не може концерт, Здравка Чолића, ни скрнаљења стратишта Касарне 17 пука на Јадру у Ваљеву

1

(фото:"Удружења потомака Српских жртава и ратника 1876-1920")

Не може концерт, Здравка Чолића, ни скрнаљења стратишта Касарне 17 пука на Јадру у Ваљеву.

“Ваљевци”, организатори Тешњарских вечери,који су позвали Здравка Чолића да одржи концерт треба да  да промене локацију ! Не може никакав концерт,скрнављење на стратишту,гробним местима, “Костурници”,срушене Касарне 17.пука (комунистички “Кадињача”). И то 11.августа!

У целом кругу срушене Касарне 17.пука су гробна места жртава тифуса и палих војника битака 1914/15.г. ЗНАМЕНИТО ИСТОРИЈСКО МЕСТО ГДЕ ЈЕ НАРОД МАСОВНО УМИРАО! Министарство културе Владе Србије 2018.г. пре рушења наредило хитну, неодложну заштиту овог места јер има ИСТОРИСЈКУ ВРЕДНОСТ,и подржало Иницијативу десетина удружења потомака жртава и ратника 1876–1920.,родољубивих организација,да се заштити и изгради Меморијални, Културни центар.

Иза “Иницијативе” стали су САНУ-одељење за историју, Републички, Београдски завод за заштиту споменика.

Ваљевски завод до данас није испунио наложено надлежних. Стратиште исто као Јасеновац, Јастребарско, Газиместан,Јадовно..

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

11.септ је примерен за ПАРАСТОС а не концерт! Тога датума 1914. је 17.пук измарширао из касарне у победничку Церску битку. На овој светињи,симболу најстадалнијег и најславнијег покољења нашег народа не може концерт ! Хитна заштита, хитан прекид даљег културног и духовног геноцида,брисања Српске историје,затирање Српског идентита, етно-психичке константе, баштине и заветовине предака, “Дринаца”, “Косовских осветника”,декларисаних верника, огромном већином Православца, Светосаваца, КОЈИ СУ ИСПУНИЛИ ЗАВЕТ, ОСЛОБОДИЛИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ, И МАКЕДОНИЈУ ПОСЛЕ ВЕШЕ ВЕКОВА 1912/1913.г.

Где планирају организатори да позову Здравка Чолића да наставе замишљени концерт ? На Ново гробље у Ваљеву или можда Зејтинлик, Кајмакчалан (који су освојили управо ови војници – Дринци), или у Јасеновац? Хитно да се дозову памети. Да проради свест, савест и елемнтарно поштовање људских вредности потомака који штите стартиште , гробна места својих предака и не дозвољсвају скрнављења. Туђа не дирају, своја не дају. И да престану са позивима на концерте на оваква ЗНАМЕНИТА ИСТОРИЈСКА МЕСТА.

Прочитајте још:  Срби на Косову и Метохији имају три непријатеља: Куртија, НАТО и СНС!

“Удружења потомака Српских жртава и ратника 1876-1920”

 

 

 

П.С.Подсетимо, Здравко Чолић који треба да одржи концерт на овом стратишту својевремено је певао оде Титу, што би такође требао бити разлог да му се не дозволи да организује концерт бар не на овом месту.

https://www.youtube.com/watch?v=_XAMfnrJnwI

https://www.youtube.com/watch?v=MMFB09-X1I0

Васељенска

 

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Не може концерт, Здравка Чолића, ни скрнаљења стратишта Касарне 17 пука на Јадру у Ваљеву

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *