Вучић: Србија ће се понашати као да санкције према руководству РС не постоје

0
вучић

вучић

Вучић: Србија ће се понашати као да санкције према руководству РС не постоје.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Република Србија неће признавати санкције које су САД увеле руководећим људима Републике Српске и поручио да су они у Србији увек добродошли и да ће наставити да сарађује са њима.

Прочитајте још:  Од лекара до портира: Занимања која су на цени у Србији у доба масовних отпуштања широм света
После седница Савета за сарадњу Републике Србије и РС, на заједничкој конференцији за медије са председником РС Милорадом Додиком Вучић је рекао да је Србија против санкција јер оне увек производе погрешње ефекте и да је и сама готово деценију била изложена тешким санкцијама.

“Санкције руководству РС сматрамо непримереним и незаслуженим и у складу са тим, без обзира што смо ми мала земља и мали народ, посебно у поређењу са тако великом силом као што су САД, ми немамо избора и, у складу са тим, Република Србија односиће се према санкционисаним особама као да санкције не постоје. За нас санкције не постоје, нећемо их примењивати и ни на који начин се нећемо сагласити са онима који су те санкције против припадника нашег народа уводили”, поручио је Вучић.

Прочитајте још:  Где се запослити за 300 евра у земљи робова?
Додао је да је то за нас једина могућа одлука, правична, часна и тешка одлука због које ће Република Србија трпети последице, не директне, али индиректне без сумње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми немамо избора и да не можемо да оставимо свој народ на цедилу, нећемо да постављамо блокаде на Дрини, као што су неки постављали блокаде на Дрини и забрањивале особама из РС да долазе у Србију,  код нас су све особе које су под америчким санкцијама добродошле, никакав проблем у Србији нећете имати и ми ћемо са вама наставити да сарађујемо, посебно имајући у виду да смо уверени да те санкције никоме неће донети добро, а нанеће штету нашем поверењу према тако великим силама које такве мере доносе искључиво према припадницима српског народа”, закључио је Вучић, преноси Танјуг.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бањалуци после седнице Савета за сарадњу Србије и Републике Српске, да очекујемо од БиХ да на исти начин као што ми поштујемо територијални интегритет БиХ, та држава поштује територијални интегритет Србије у складу са међународним правом и резолуцијама проистеклим из Повеље УН, што није био случај приликом гласања у Савету Европе.

Прочитајте још:  Шта је српски председник тражио на самиту у Тирани и зашто смо потписали Декларацију против Русије?
Вучић је у име целе делегације Србије захвалио руководству Српске на, како је рекао, срдачном и посебном дочеку, а посебно председнику Републике Српске Милораду Додику.

“Србија у потпуности поштује Повељу УН и не бира да ли јој она одговара или не у поједним случајевима. Поштујемо принципе међународног права и у складу са тим Србија је поштовала, поштује и поштоваће све  норме Дејтонског мировног споразума из којег је проистекао и Устав БиХ као темеља БиХ саздане од два ентитета и три конститутивна народа”, нагласио је Вучић.

Прочитајте још:  Руски политиколог: Мало је вероватно да ће ситуација на Косову довести до војне акције
Истакао је да је Србија поштовала и да ће поштовати територијални интегритет БиХ, али и интегритет два ентитета унутар БиХ и сваки договор три конститутивна народа и два ентитета.

“Сматрамо да је веома важно и очекујемо од БиХ да на исти начин као што ми поштујемо територијални интегритет те земље да та држава поштује територијални интегритет Србје у складу са међународним правом и резолуцијама проистеклим из Повеље УН, што није био случај приликом  гласања у Савету Европе, па бисмо замолили пријатеље у БиХ да убудуће покажу поштовање према територијалном интегритету Србије, на исти начин као што и ми показујемо према територијалном интегрету БиХ”, поручио је Вучић.

Имамо веома добру и плодоносну сарадњу и са БиХ и са Српском, додао је Вучић, преноси Танјуг.

Политика

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *