Комунални систем престонице у максималном степену ангажовања услед великог невремена праћеног незапамћеним градом

0

(фото:Васељенска)

Комунални систем престонице у максималном степену ангажовања услед великог невремена праћеног незапамћеним градом.

У српској престоници данас је око 14 сати дошло до почетка олује и то на широј територији града, те је ужи центар Београда око 14.30 сати захваћен изузетно јаком и разорном олујом праћеном обилним падавинама, јаким ветром и градом, саопштено је из Секретарија за послове одбране, ванредних ситуација и координацију.

Прочитајте још:  Уносан бизнис: Ево како да у Србији гајите лимун и лепо зарадите
Како се наводи, то је изазвало низ проблема на територији града, али оно што је најкритичније је да су погођени објекти инфраструктуре, пре свега велики број трафостаница дистрибуције, као и трафостаница 35 киловата, посебно територије Чукарице, Бежаниијске косе и Новог Београда. Услед тога угрожен је систем водоснабдевања града јер је један број бунара остао без напајања. То значи да су угрожени потрошачи на левој обали Саве, а посебно суграђани који живе у вишеспратницама.

– Олуја је била најављена, тако да су данас по налогу градоначелника сви у појачаном степену ангажовања и раде на отклањању кварова. Важно је напоменути да је један број линија градског превоза имао низ измена, био је застој на линији 23 и 53 јер је пало дрво у Улици кнеза Вишеслава, затим је пало дрво у Улици Милентија Поповића, дошло је до удара грома у подстаници у Милентија Поповића, те су и трамваји и тролејбуси у једном моменту били у застоју, линија 41 због проблема у Пауновој, док су линије 12 и 13 у Пожешкој имале проблем.

Прочитајте још:  Делегација Србије у ПССЕ протестовала против антиазербејџанске резолуције
Због великог броја стабала која су пала у Земуну, Вртларској и Улица Раде Кончара био је проблем на линијама 17, 45, 73, 18, 45, 81, 85, 88, 612, 704, 706, 707. У Сарајевској улици било је проблема на линијама 52, 53, 56 због пада стабала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На Старом новосадском путу дошло је до пада крова тако да је у сарадњи Сектора за ванредне ситуације и МУП-а преусмерен саобраћај док екипе раде на отклањању проблема. Велики проблем био је и приликом пада дела кровне контрукције и фасаде у Улици Милана Узелца.

За сада је обим падавина у појединим деловима града више од 50 литара за мање од сат времена, а очекује се да олуја потраје, по најавама РХМЗ-а, до касних вечерњих сати, као и сутра али у смањеном обиму.

Прочитајте још:  Постаје ли Србија епицентар будућег преокрета у глобалном светском сукобу
Међутим, постоји бојазан да ће ипак доћи до градоносних појава и јаког олујног ветра, као и 15 до 20 литара кише у неким деловима града. Имамо и проблем са бујичим потоцима на више локација у граду, на каналској мрежи нисмо имали већих потешкоћа, али и та област се прати. Екипе свих комуналних предузећа и даље ће бити на терену.

Радници ЈКП „Зеленило Београд” имали су 140 интервенција за два сата, а „Градска чистоћа” асистира „Београдском водоводу и канализацији” и „Градском зеленилу” у уклањању грања и ослобађању сливника.

Прочитајте још:  Нови рат на Балкану?
У граду на више локација има оштећених фасада и возила на улицама града.

Градоначелник Београда упутио је данас апел суграђанима да се припреме за невреме, те је ово упозорење и даље на снази и моле се суграђани обрате пажњу на ствари које им се налазе на терасама, равним крововима, те да их обезбеде и склоне – наводи се у саопштењу Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација и координацију.

Ало.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *