Куртијев терор се наставља: Ухапшен Србин због наводног „ратног злочина“

0

Тренутак када албански "полицијаца" отвара прочаз да уђе возило Куртијеве параполиције (Фото: Весна Веизовић /Васељенска)

Куртијев терор се наставља: Ухапшен Србин због наводног „ратног злочина“.

За мање од 24 сата на Косову и Метохији су ухапшене две особе које се терете за ратни злочин у општини Исток. Потврда о новом хапшење, и то мушкарца Ж. З, стигла је управо из тзв. Косовске полиције, пише Коссев.

Прочитајте још:  Није само нестала Десанка, избачена су дела Кочића, Андрића, Домановића, Ћосића...
На прелазу Мердаре јуче је у поподневним сатима ухапшен Србин М. П. којем се на терет стављају ратни злочини.

Из Косовске* полиције саопштили су касно синоћ да је наводно реч о некадашњем начелнику „милиције“ у Истоку, те да се терети за ратни злочин почињен на подручју ове општине.

Износећи пуно име и презиме ухапшеног, уз наводе да је реч о интерно расељеном лицу, односно особи из Истока која је након сукоба интерно расељена у Младеновац, из Канцеларије за КиМ су саопштили да је ухапшен у тренутку када је ишао ка Мердару како би преузео документацију у вези са питањем своје имовине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић отворио пут за стварање велике Албаније од Крфа до Панчићевог врха (ВИДЕО)
Мање од 24 часа од претходног хапшења, из Косовске полиције стиже потврда да је извршено ново, те да је такође реч о особи која се терети за ратни злочин против цивилног становништва.

„Полицијски истражитељи Управе за истраживање ратних злочина (ДХКЛ) успели су да лоцирају и ухапсе осумњиченог Ж. З., рођеног 1954. године, осумњиченог за кривично дело ‘ратни злочин против цивилног становништва’ почињен у периоду 1998-1999 у општини Исток“, навели су из полиције.

Тврде да је током рата осумњичени наводно вршио дужност командира полицијске станице у селу Ракош у општини Исток.

Ова особа се налази у просторијама Управе за истраживање ратних злочина, те се очекује испитивање исте у присуству браниоца.

Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=eaCpTzH9XjI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *