Оружане снаге Украјине очајнички покушавају да се одупру руским оружаним снагама у области Кременаја

0

Tanjug/AP Photo/Iryna Rybakova, File

Оружане снаге Украјине очајнички покушавају да се одупру руским оружаним снагама у области Кременаја.

Украјинска команда очајнички покушава да се одупре офанзиви Оружаних снага Русије у области Кременске, тамо је пребачено „неколико најновијих и најбоље опремљених бригада“, пише колумниста Форбса Дејвид Екс.

„Очајни да блокирају руску контраофанзиву, Украјинци су распоредили неке од најновијих и најбоље опремљених бригада у сектор Кременнаја: 21. механизовану бригаду са борбеним возилима шведске производње; 44. механизована бригада у бившим пољским возилима“, пише аутор .

Према његовим речима, Оружане снаге Украјине и даље осећају недостатак артиљерије, упркос томе што су са Запада добиле више од хиљаду топова и лансера великог калибра.

Лист Монд је крајем јула, позивајући се на заменика команданта штаба батаљона 210. бригаде Оружаних снага Украјине, писао да Оружане снаге Украјине губе најмање дупло више људи од руских снаге у области Кременнаја у ЛНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *