Ескобар, мандатар у Црној Гори

1
сад

Габријел Ескобар (Фото Танјуг)

Ескобар, мандатар у Црној Гори.

Порука изасланика Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријела Ескобара да у нову црногорску владу треба да уђу они који подржавају НАТО, ЕУ и Украјину актуелизовала је дилему ко је у суштини нови мандатар у Црној Гори – Милојко Спајић, чија је партијска листа освојила највише гласова на парламентарним изборима или амерички изасланик.

Прочитајте још:  Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе
Професор обичајног права и ректор Универзитета Медитеран Саво Марковић истиче у изјави за Спутњик да Ескобарова изјава говори најмање о две ствари.

“Јасно је да Црна Гора треба да каже да ли је самостална држава или не. Ако је самостална држава онда мандатар за састав владе треба да буде неко са црногорске политичке сцене, а не Ескобар, који би требало онда да има функцију изасланика за Црну Гору. При садашњем стању ствари Црна Гора је мање независна држава од било које америчке државе према администрацији у Вашингтону. Црна Гора не смије то себи да дозволи, ако дозволи треба да призна да је протекторат САД и да Ескобар има улогу намјесника, гувернера”, поручује Марковић.

Црна Гора на испиту

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Предсједништво СВЕТОСАВСКЕ: Нова власт ће морати да прихвати Русију као партнера, макар у њој био и ДПС
Наш саговорник иронично закључује како би то можда имало економски ефекат, јер се не би трошиле паре за организовање избора. Изасланик би у том случају дошао и казао – тај и тај сме у владу, а по Марковићу Америка тај концепт применује од Другог свјетског рата према државама које пристану на то.

„У Црној Гори политичари последњих година слепо следе те такозване демократске вредности. Ако је ово демократија западног света, ту нема демократије, од те демократије се морате дистанцирати. Црна Гора је на испиту: или ће се понашати као самостална држава, и да њени политичари формирају црногорску владу а да то право нема нико други са стране, па ни Ескобар, или ће пристати да има статус протектората”, истиче Марковић.

”А то што САД промовишу као вредности нијесу вредности. Америка поставља правила која урушавају Повељу УН, принцип међународног права, то је сила, а не право што промовише САД”, поручује Марковић за Спутњик.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ескобар, мандатар у Црној Гори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *