Срби из Сувог Дола узнемирени након исписивања графита УЧК

0

УЧК (Фото: Getty images/ Kael Alford/ stringer)

Срби из Сувог Дола узнемирени након исписивања графита УЧК.

Прочитајте још:  Албански министар криви Србију за геноцид, тражи извињење због Косова
Срби из Сувог Дола, у близини Косовске Митровице, кажу да се осећају узнемирено и несигурно након што је на амбуланти у том етнички мешовитом селу у суботу исписан графит терористичке организације УЧК.
Ово није први пут да се тако нешто дешава, рекао је за Танјуг Србин из Сувог Дола Бранко Радовановић. Како је навео, на амбуланти су и раније исписивани графити. У питању је, према његовим речима, прецртавање свега онога што означава неку српску институцију.
“Ово узнемирава народ. Овде нема пуно људи који су остали, углавном су старији људи остали и они се ту и лече. Да не би путовали кроз албанско село, да не би трошили време до Митровице, Здравствени центар Косовска Митровица је омогућио да се они лече овде. Међутим, очигледно да то некоме смета”, навео је Радовановић.
Прочитајте још:  Државни ревизор: ГИМ продавао оружје Kрушика по већим ценама од уговорених
Он сматра да је све што се дешава ових дана “исценирано са неке позиције”.
“Ради се на томе да се укине МТС који послује овде на делу северне Косовске Митровице. Сад је амбуланта на удару. Исто тако и пошта има све већи проблем код достављања. Како бисмо се осећали него потпуно узнемирено и несигурно”, навео је Радовановић.
Канцеларија за КиМ, поводом овог догађаја, саопштила је раније да овакви инциденти и провокације не доприносе деескацији ситуације на северу КиМ, што би требало да увиде и представници међународне заједнице и да коначно схвате реалност на терену.
“Свима је јасно ко изазива провокације и иницира сукобе и ко је једини кривац за инциденте и нападе на Србе на КиМ, а сваки инцидент дешава се наочиглед Куртијеве Косовске полиције која је на северу да прогања Србе и жмури на етничке нападе”, навела је Канцеларија за КиМ.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=zEqruhAKzRc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *