КРЕЋЕ НАПАД НА НИГЕР? Све је спремљено, затворено небо, отказани летови

0

Напетост у Нигеру настаје након што су надлежни органи, укључујући и Национални савет за заштиту Отаџбине, изразили озбиљну забринутост у вези са приготовљеним снагама са стране силе које наводно планирају напад на Нигер и његов народ. Претпоставља се да би овај напад могао бити координисан са Регионалном економском заједницом западно-афричких држава (ЕКОВАС) и наоружаним терористичким групама.

Национални савет за заштиту Отаџбине Нигера позива омладину, достојним ћеркама и синовима ове земље да буду спремни за одбрану своје Отаџбине. Овај апел је пратња насталој опасности и потребе за заштитом националне суверености и сигурности.

Појавиле су се растуће спекулације о могућој агресији на Нигер. Иако још нема званичних потврда, овај невероватан развој догађаја створио је додатни слој неизвесности и неразумевања. Неки аналитичари наглашавају да би овај потенцијални конфликт могао битно утицати на регион, док други подсећају на значај мирних решења и дијалога.

На данашињи дан, није сасвим јасно који су тачни разлози за затварање нигерског ваздушног простора. Власти Нигера нису издале детаљне објашњење о овој одлуци. Ер Франс је издала званично саопштење изразивши своје разочарање и ради на решавању ове ситуације у сарадњи са надлежним органима.

Пратимо дешавања у вези са затварањем нигерског ваздушног простора и његовим утицајем на летове Ер Франс, као и развој ситуације у региону. Путници се саветују да прате најновије вести и информације од авио-компаније и надлежних органа како би били најбоље информисани о својим путовањима и безбедности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *