Нова провокација: Обијена црква у Сувом Долу, свештеник пријавио случај полицији

0

Само два дана након исписивања графита ОВК у Сувом Долу обијена је уочи славе Светке Петке црква у овом мешовитом насељу надомак Косовске Митровице.

Да су обијена врата цркве први је приметио свештеник Далибор Лазић који је јутрос дошао да припреми литургију поводом сеоске славе.
„Када сам дошао затекао сам обијена врата и о томе обавестио полицију која је дошла након 45 минута. Литургија је мало каснила док су полицајци обавили увиђај , а велики број окупљених мештана сачекао је да се све то обави како би одржали литургију“, рекао је Лазић за Спутњик.

Он каже да није први пут да је ова црква на мети вандала и да су због претходног обијања врата већ замењена.

„Заједно сам са народом чекао да се заврши увиђај, литургију би свакако одржали макар и испред цркве. Народ је у неком немиру и страху јер је ово мешовито место и овај празник обележавамо, али не на начин какав смо желели и са радошћу са којом смо ишчекивали овај дан“, каже Лазић уз подсећање да је ово у само пар дана други инцидент након исписивања графита ОВК на амбуланти у овом месту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Суви До је мултиетничко насеље које спаја јужни и северни део града и често се дешавају етнички мотивисани иниденти од стране Албанаца који су у више наврата скрнавили цркву и нападали Србе из овог места.

Теодор Анастасијевић / Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *