Шиптарски терористи поломили таблу на ћирилици на општини Зубин Поток

1

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Председник Привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић каже да је тзв “косовска полиција” поломила таблу на општинској згради која је била на ћириличном писму и истакао да је то још једна порука Србима да их шиптарски сепаратисти не желе на Косову и Метохији.

„У време викенда не протестујемо испред општине, ту смо петком до 15 сати и долазимо у понедељак ујутру. Током викенда косовска полиција је поломила таблу са натписом на ћириличном писму на улазу у зграду општине Зубин Поток. Табла је поломљена, ишчупана са зида, а налазила се пар метара изнад улаза”, наводи Вуловић за Косово онлајн.

Такође изнад улаза у зграду уклоњен је и део натписа „Општина Зубин Поток”, тако да је остало само још четири слова „тина”.

Он је истакао да су грађани данас, када су се окупили, видели да је натпис поломљен и скинут са зида.

„То је класичан притисак на Србе, на ћирилицу као наше писмо. Ми смо од почетка протеста мирно реаговали, трудили смо се да не изазовемо ниједан ексцес. Тако да ниједан повод не постоји да они то ураде”, каже Вуловић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наводи да је општина Зубин Поток окружена шиптарским терористима са кордоном и оградом, због чега сматра да нико други није могао да приђе згради.

„Нико други није могао да приђе општинској згради. Испред улаза увек стоји по пет, шест њихових полицајаца, тако да је то њихово дело”, уверен је Вуловић.

Подвлачи да у Зубином Потоку, од заузимања општине, није било ниједног инцидента, тако да косовска полиција ничим није испровоцирана.

Прочитајте још:  Политички трговац из Бугојна не зна како се води државна и национална политика Србије

„То је још један њихов доказ да не желе више Србе ту. Али ми смо ту и чекаћемо, не идемо нигде одавде”, поручио је Вуловић.

Иначе после локалних избора, одржаних без учешћа Срба, полиција је скинула са зграде општине српске заставе.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шиптарски терористи поломили таблу на ћирилици на општини Зубин Поток

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *