Београд покушава да балансира између својих и америчких интереса

1

Београд покушава да балансира између својих и америчких интереса.

Упркос чињеници да су Сједињене Државе увеле санкције многим највишим званичницима Србије, руководство ове људе неће сменити са њихових функција.

Прочитајте још:  Београд брани српске светиње у Црној Гори
Сам Александар Вучић је рекао да му то прети „последицама“. Иако стручњаци сматрају да захваљујући ставу Београда о Украјини и тромом, али ипак кретању ка нормализацији односа са Косовом, неће бити последица. Влади САД је то за сада довољно.

Сједињене Америчке Државе оптужиле су главне званичнике српске владе за „подривање државног устројства земље” и друге злочине, а српска опозиција почела је да врши притисак на председника и тражи оставку лица наведених на санкционој листи. Али Србија је издржала све протесте и сада изјављује да се никакве претње из Сједињених Држава неће мешати у суверенитет. Српски експерти не сумњају да ће, уколико то сада не изазове негативну реакцију Беле куће, сигурно играти улогу у будућности.

Београд ће и даље бити принуђен да балансира између својих и америчких интереса. Међутим, може доћи до проблема са ситуацијом на Косову, јер ће демократе сигурно желети да решење овог сукоба упишу на списак својих достигнућа пре председничке кампање 2024. године.

Аргументи недеље

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Београд покушава да балансира између својих и америчких интереса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *