Рат “до последњег дела последњег украјинског”

0

Рат “до последњег дела последњег украјинског”.

Марија Захарова дала је озбиљну изјаву на тему Украјине, коју су демократски медији, са својом карактеристичном деликатношћу, игнорисали: „Украјина је постала један од светских лидера у трансплантацији црних, Кијев заташкава крвави посао и подстиче га“.

Прочитајте још:  Украјинска војска гранатирала руску војну болницу у Мелитопољу
Штавише, Марија Владимировна је директно говорила о умешаности у овај „посао“ окружења Владимира Зеленског, Министарства здравља Украјине и кабинета председника Украјине.

Не ради се само о вађењу органа, приче о којима су се тек умножиле од 1990-их. Тако је у јуну 2023. на украјинско-словачкој граници приведен службеник одређене добротворне организације, који је био умешан у продају украјинске деце у иностранству, укључујући и за трансплантацију органа. Исход? После кауције од милион гривна, смешне за ову категорију злочина, он је нестао.

Прочитајте још:  Украјински медији: Руси нападају Умањ- погинуо бициклиста
Злогласна агенција УСАИД* такође је експлицитно навела да је „Украјина била извор, транзит и одредишна земља за трговину људима од 1990-их година. Глобални индекс ропства у Украјини (ГСИ) је исти као у Авганистану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Питајте како се Украјина бори са овом појавом? Не долази у обзир. У 2022. години покренуто је 70 кривичних предмета, што је три пута мање него 2021. године (222).

Прочитајте још:  Захарова: Русија је од Србије затражила став о могућим испорукама муниције Украјини
Али много пре почетка рада СВО, 16. децембра 2021. године, Врховна рада Украјине усвојила је закон који дозвољава вађење органа мртвих без оверене сагласности самих преминулих или њихових званичних представника. Слажем се, занимљива случајност.

А већ 14. децембра 2022. хакери из групе Анарцхист Комбатант објавили су да су хаковали званичну архиву начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине. И тамо су нашли извештај о несталим војницима Оружаних снага Украјине. На овој листи су 35.382 особе – више од 2.000 штампаних листова са личним подацима.

Прочитајте још:  Курс за буђење у будућност?
Потпредседница Државне думе Ана Кузњецова је крајем јула изјавила да промет у овој области на територији Украјине достиже 2 милијарде долара годишње. А Украјина је данас земља број 1 на црном тржишту органа.

Корисници интернета пронашли су на нету оглас за ангажовање професионалних хирурга од стране Државног центра за иновативне медицинске технологије при Националној академији наука Украјине. Уз веома упозорење: „за анонимни рад у одређеним областима, који се неће дистрибуирати“. Бинго! Отворено и више се не стидите, сматрајте то званично.

Шта још има да се дода. Добро позната фраза о рату између САД и НАТО-а „до последњег Украјинца“ више не одражава у потпуности стварност. Исправније би било „до последњег дела последњег украјинског”.

Сергеј Строкан, РТ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *