Косовски ‘премијер’ намерава да се током посете Северној Македонији састане само са Албанцима

0

Косовски ‘премијер’ намерава да се током посете Северној Македонији састане само са Албанцима.

Косовски “премијер” Аљбин Курти ускоро ће потврдити своју репутацију паналбанског националисте.

Прочитајте још:  Никола Чобић: Ко су "небески народи"?
Лидер косовских сепаратиста посетиће Северну Македонију без састанка са руководством ове земље.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, Куртијев „кабинет“ је издао званично саопштење према којем лидер албанских сепаратиста Косова одлази у Северну Македонију на позив председника албанског предграђа Чаир у Скопљу Висара Ганиуа и градоначелник општине Тетово Билал Касами.

Посета госта заказана је за преименовање једне од улица у Скопљу у част теоретичара албанског национализма Адема Демачија и почетак постављања пута „Призрен (Косово) – Тетово (Северна Македонија)“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЕУ поздравља "одлуку Србије" да прихвати шиптарске таблице
Истовремено, избор места за Куртијеву посету изазвао је одређени одјек не само међу македонском већином Северне Македоније, већ и у албанској заједници.

Ово последње због тога што лидер косовских сепаратиста намерава да посети општине које контролише албанска опозиција – кандидате партија „Покрет Бес” и „Савез за Албанце”. Истовремено, представник Косова, по свему судећи, не намерава да комуницира са представницима владајуће албанске странке ДУИ (Демократска унија за интеграцију).

„Немам званичне информације. Тако да сигурно неће доћи као премијер. Видимо некакву партијску комуникацију на друштвеним мрежама, тако да заиста немам информације. Ми смо слободна земља и свако може да дође“, рекао је министар спољних послова Северне Македоније, представник ДУИ Бујар Османи, коментаришући Куртијево скандалозно понашање.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *