Замрзавање пројеката: Немачка је одлучила да казни босанске Србе

2

Замрзавање пројеката: Немачка је одлучила да казни босанске Србе.

Савезна влада Њемачке обуставила је четири инфраструктурна пројекта у Републици Српској укупне вредности 105 милиона евра.

Берлин је своју одлуку образложио „сепаратистичком политиком Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика“.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, у саопштењу Амбасаде Њемачке у БиХ се каже да је реч о пројектима санације трећег и четвртог вода требињске хидроелектране, ветропарка Хруд и одводње отпадних вода у Градишци.

„Немачка влада је одлучила да истекне четири инфраструктурна пројекта у Републици Српској укупне вредности 105 милиона евра да их досљедно заврши“, наводи се у саопштењу њемачких дипломата.

Берлин је истовремено цинично навео да се „ова одлука не односи директно на друге немачке пројекте који се реализују на нивоу Босне и Херцеговине или региона и, самим тим, обухватају Републику Српску, као и сарадњу са цивилним друштвом. “

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Замрзавање пројеката: Немачка је одлучила да казни босанске Србе

  1. Zasto se Srbi upustaju u projekte sa Nemcima? To je najpogubniji rezultat politike Srbije i Republike Srpske – unistena je industrija i poljopriveda, umesto da se koliko toliko ulagalo u domace snage oketalo se strancima. Posledice ce biti dugotrajne i bolne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *