Србима на северу прети информациони мрак: Шта ће се десити ако Приштина угаси МТС на Космету

0

(фото:КосСев)

Србима на северу прети информациони мрак: Шта ће се десити ако Приштина угаси МТС на Космету.

Након потврде одлуке Агенције за регистрацију предузећа у Приштини да ће укинути лиценцу за рад једином српском телекомуникационом оператеру „МТС д.о.о“ из „Телеком Србије“ из те компаније најавили су да ће уложити сва правна средства и заштити рад ове фирме уз напомену да је правда и закон на њиховој страни.
Агенција за регистрацију предузећа је, након најаве да ће прегледати документацију 48 фирми које према њиховим речима имају „неуставни садржај“, у понедељак изашла са листом од 15 фирми којом се потврђује да ће им бити одузета дозвола за рад. Међу њима је и „МТС д.о.о.“ која је ћерка фирма „Телеком Србије“, а која је основана по Бриселском споразуму.
Разлог је апсурдан јер се наводи да један члан менаџмента има пасош Републике Србије иако је документовано да су сви чланови менаџмента у Приштини регистровани са косовским документима.

Укидање МТС значиће мрак за Србе на КиМ

Прочитајте још:  Албанци масовно беже! Kосово остаје празно после 1. јануара
Историчар из Косовске Митровице Лука Јовановић за Спутњик каже да ће уколико дође до спровођења ове одлуке и укидања „МТС д.о.о“ то ће значити мрак за Србе на Косову и Метохији, посебно на северу.
„У данашње време, где је сваки интернет корисник уједно и новинар, укидање мобилног сигнала Србима на Косову и Метохији значи стављање српског народа под тепих и мрак у којем ће свако безакоње које спроводи Приштина бити лишено очију домаће и стране јавности. Монопол над истином ће се још једном наћи у рукама џелата“, каже Јовановић.
Прочитајте још:  Вучићу, кажи ко је убио српску децу у Пећи?
Према његовим речима иза српске фирме треба да стану потписници Бриселског споразума као и међународна заједница јер би у супротном то значило да и она, и приштинске власти договоре са Београдом и уступке српских преговарача виде као слабост Србије.
„Овај акт представља директно кршење споразума о телекомуникацијама. Уједно, још један доказ неискрености Приштине у сваком виду договора и жеље за мирним суживотом и заједничким радом и напретком свих заједница на Косову и Метохији“, децидан је Јовановић.

Оспоравање права на нормалан живот Срба

Он истовремено поставља се питање када ћемо схватити да испада да се сваки уступак српске стране схвата као слабост и да је сваки споразум само нова прилика за Приштину да изазове нову кризу и Србима стави још један ам на врат.
„Уједно, међународна заједница као да не жели да схвати да је она гарант примене свих споразума и да сваким кршењем споразума она губи на ауторитету и значају своје речи“, тврди Јовановић.
Јовановић подсећа да бројни поступци власти из Приштине оспоравају право на нормалан живот Срба на Косову и Метохији.
„Мишљења сам да Приштина овим поступцима, којима свакодневно у протеклих неколико година на северу Косова и Метохије изазива кризу за кризом, жели само да одржи и појача интензитет тихог егзодуса. Односно, да грађењем атмосфере неизвесности остварења основних животних потреба и упитности основних цивилизацијских тековина натера Србе да у новим срединама потраже управо оно што им Приштина оспорава – нормалан живот“, закључио је Јовановић.
Теодор Атанасијевић/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=eaCpTzH9XjI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *