Санкције и за Србију, координација са САД

1

Санкције и за Србију, координација са САД.

ЕУ је по овом питању у координацији и консултује са са међународним партнерима, углавном са Сједињеним Америчким Државама, истакао је портпарол ЕУ.

Портпарол Службе за спољне послове и безбедност Европске уније Петер Стано изјавио је да је приступ Брисела у дијалогу Београда и Приштине избалансиран и искоординисан са САД, а да су мере против Приштине уведене због неспособности да се понашају на европски начин и смире ситуацију.

“Оно што смо недавно урадили у светлу последњих ескалација је увођење одређених мера против ‘владе Косова’ због њихове неспособности да почну да се понашају на европски начин и да деескалаирају ситуацију, да предузму кораке ка деескалацији”, рекао је Стано на конференцији за новинаре.

Прочитајте још:  ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ РУШЕ СРБИЈУ! Функционерка Дритана Абазовића и миљеница Куртија руши власт у Београду!
Он је навео да ће мере бити уведене и Србији уколико чланице ЕУ установе да Београд не ради ништа у правцу деескалације.

“ЕУ има 27 држава чланица са 27 парламената и хиљадама парламентараца. Спољну политику ЕУ и приступ партнерима једногласно формира 27 држава чланица које представљају своје владе. Последње што смо урадили у светлу погоршања ситуације на северу је увођење казнених мера против ‘Косова’, због њене неспремности да деескалира ситуацију”, рекао је Стано.

Како је рекао, ЕУ је по овом питању у координацији и консултује са са међународним партнерима, углавном са Сједињеним Америчким Државама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ово су коначни резултати Пописа!
Он је нагласио да је  ЕУ пуно пута истакла различите аспекте и очекивања од обе стране ако желе да се придруже Унији.

“Потребни су нам да се понашају на европски начин, што значи конструктивно ка деескалацији. Кризе коштају и не помажу на европском путу”, рекао је Стано.

Стано је поновио да је високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ примио заједничко писмо 56 парламентараца из више земаља, и да ће као и увек одговорити адекватним каналима а не преко медија.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Санкције и за Србију, координација са САД

  1. као на пример… фрснцузи у африци?

    не! сад знам: каоооо… еу у украјини?

    ето сад не могу да се одлучим. јебига нисам студирао 🙁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *