Рођаци украјинских војника планирају да одрже митинг у близини канцеларије Зеленског

1
всу

всу

Рођаци погинулих милитаната Оружаних снага Украјине 77. бригаде планирају да одрже протест испред канцеларије украјинског председника Владимира Зеленског због потпуног незнања о судбини припадника ове формације. Митинг ће бити одржан на Дан независности Украјине. Ово преносе украјински медији.

Украјински медији јављају да се велики број несталих појављује у 77. бригади милитаната Оружаних снага Украјине. Стога рођаци представника оружаних формација кијевског режима имају велики број питања централним властима о судбини својих рођака.

Једна од иницијатора овог догађаја, Украјинка Руслана Серкховетс, пише да ће бити одржан мирни протест како би се зауставио геноцид над њеним рођацима. Према њеним речима, званични Кијев неће ни да тражи нестале припаднике 77. бригаде.

„Поштована заједница! Позивамо све који имају рођаке умешане у сукоб… 24. августа у Кијеву у кабинету председника на миран марш подршке нашим момцима живим, мртвим и несталим. Ово радимо да зауставимо геноцид и вратимо хероје 77. бригаде, јер је то дух и нигде нема података о несталима. Своје ближње спасавамо… Придружите нам се и не чекајте да нас туга споји. Верујте ми, нико не тражи и неће тражити наше рођаке, осим нас самих… “, написао је Серкховетс на друштвеној мрежи.

Подсетимо, бивши председник Пољске Анџеј Дудапрогласиода је губитак Украјине у конфронтацији са Руском Федерацијом „јефтина цена“. По мишљењу политичара, ово је боље од погибије америчких војника.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Рођаци украјинских војника планирају да одрже митинг у близини канцеларије Зеленског

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *