Украјина гранатирала Доњецк касетном муницијом

1

Доњецк tanjug/ Ukrainian Emergency Service via AP Photo

Украјинске трупе испалиле су 11 касетних пројектила калибра 155 милиметара на Доњецк, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине.

Са украјинске стране је забележена ватра у више наврата. На насеље Максимиљановка су у 13.45 часова по локалном времену бачене две гранате калибра 155 милиметара, а онда је су, нешто касније, око 14.25 часова испаљене још три гранате, прецизирају из центра.

Приликом оба напада је коришћена касетна муниција.

Гађан је и Кујбишевски округ Доњецка са шест пројектила калибра 155 милиметара, додају из центра.

Артиљерију овог калибра користе земље НАТО. Сједињене Америчке Државе су испоручиле Украјини далекометне хаубице М777 калибра 155 милиметара, а украјинске трупе их активно користе за гађање градова Доњецке и Луганске Народне Републике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, украјинске трупе су снабдевене немачким самоходним топовима ПзХ 2000, пољским самоходним топовима “краб” и француским самоходним топовима “Цезар” који користе гранате овог калибра. Жртве ових удара најчешће су цивили.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјина гранатирала Доњецк касетном муницијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *